LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Atraktivni festival

Specifični svijet burlesquea i cabareta okuplja se u Rijeci

Sve tri večeri Hrvatskog Burlesque and Cabaret Festivala ugostit će velika imena iz ovoga nadasve specifičnog svijeta. Publiku će očarati svojim nastupima i kostimima.

Sve tri večeri Hrvatskog Burlesque and Cabaret Festivala ugostit će velika imena iz ovoga nadasve specifičnog svijeta. Publiku će očarati svojim nastupima i kostimima.

Prvo izdanje Hrvatskog Burlesque and Cabaret Festivala održat će se u Rijeci od 25. do 27. svibnja, čime ovaj grad dobiva još jedan zanimljiv i atraktivan festival. Nije riječ samo o performansu, već o načinu života, umjetnosti i strasti koju do sada nismo imali prilike upoznati u našim krajevima.

Brod Marina tako će ugostiti izvođače iz čak devetnaest zemalja, a svaki od njih predstavit će se sa svojim jedinstvenim performansom kao i unikatnim kostimima i popratnim materijalima.

Festival je temnatski podijeljen. Prva večer pod nazivom Welcome Aboard program je koji uključuje cabaret i burlesque, a specifičnost je što će te večeri nastupati i muški natjecatelji. Druga večer The Awards. The Circle of Stars, posvećena je modernim burlesquama, a natječu se najbolje Neo Burlesque. Posljednja večer Port of Glamour u prvom će dijelu ugostiti natjecanje za najbolji cabaret, a u drugome za klasični burlesque.

Osim trodnevnih nastupa i natjecanja održat će se i brojne radionice, profesionalni fotoshooting te izložba slika Molly Moonstone koja je ujedno i jedna od headlinera festivala. Također, posjetitelje očekuje mini market na kojem će svi ljubitelji unikatnih i handmade stvarčica imati priliku nabaviti nešto za sebe. Osim toga, svi koji žele oslikati svoje tijelo također će to moći na brodu, gdje će dvije tattoo artistice bockati sva tri dana festivala (za veće je radove potrebno prethodno zakazati termin). Kako bi se i gosti osjećali posebno u ovom magičnom okruženju, održat će se i natjecanje za Best dressed guest. Stoga, uskočite u svoje najljepše haljine.

Organizatorica festivala je Celeste Petrović, u burlesque svijetu poznatija kao Celeste de Moriae, Hrvatica podrijetlom s Cresa sa stalnom adresom u Bissingenu.

Ulaznice je moguće rezervirati putem e-maila info@cro-burlesque-festival.com ili na samom ulazu na brod Marina prije početka festivala. Cijena za jednu večer iznosi 50 kuna, a za sve tri večeri 105 kuna. Vrata se otvaraju u 19 sati, a program počinje u 20:15. Više informacija potražite na službenoj stranici i Facebooku.

FOTO: HRVATSKI BURLESQUE AND CABARET FESTIVAL