LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Rođen Jerry Seinfeld, američki glumac i stand-up komičar

Kada je imao osam godina, Seinfeld je sam počeo vježbati svoje nastupe gledajući televiziju i proučavajući tehnike raznih komičara.

Kada je imao osam godina, Seinfeld je sam počeo vježbati svoje nastupe gledajući televiziju i proučavajući tehnike raznih komičara.

Teško da ćete pronaći osobu koja nije čula za jednog od najpoznatijih američkih komičara ili nije gledala TV serijal Seinfeld. Kultni serijal gledale su starije generacije, ali i one mlađe te su uživale u raznim scenama koje su na humorističan način prikazivale svakodnevni život.

Na današnji dan 29. travnja 1954. godine, u Brooklynu, New York, rođen je Jerry Seinfeld, američki glumac i stand-up komičar. Svijet ga poznaje po TV serijalu Seinfeld koji je osmislio i režirao zajedno sa Larryjem Davidom za televizijsku mrežu NBC, a Jerry i Larry ujedno su bili i glavni glumci. 

Na sveučilištu u New Yorku, odnosno na Queen's Collegeu, studirao je komunikacije i dramsku umjetnost. Svoj debitantski nastup imao je 1976. godine na večeri otvorenog mikrofona, a poslije nekoliko godine pojavio se i na The Tonight Showu 1981. godine

Njegova zainteresiranost za komediju pojavila se već u ranoj dobi, pod utjecajem roditelja. Kada je imao osam godina, Seinfeld je sam počeo vježbati svoje nastupe gledajući televiziju i proučavajući tehnike raznih komičara. Nakon nekoliko godina razvio je jedinstven stil izvođenja komedije koji je vidljiv i prepoznatljiv i u epizodama serije Seinfeld

FOTO: Giphy

Nakon što je imao ulogu u vlastitom televizijskom specijalu Jerry Seinfield's Stand-up Confidential slijedila je velika uspješnica, serijal Seinfeld. Serijal se prikazivao kroz devet sezona i bio jedan od najgledanijih serijala u Sjedinjenim Američkim Državama kada je izašla posljednja epizoda 1998. godine Kroz razne situacije u pojedinim epizodama prikazivao se jedan poseban odnos prema svakodevnici, koji je bio prožet humorističnim situacijama. Publika i kritičari zavoljeli su glavne likove, ali i cjelokupni serijal, i to zbog jedinstvenog načina iznošenja problema koje nosi život.

Povratak stand-up komediji dogodio se u kasnim devedesetim godinama, kada je Seinfeld bio na nekoliko naiconalnih turneja u klubovima i kazalištima. 1993. godine napisao je Seinlanguage, jednu od najprodavanijih knjiga u kojoj su zabilježeni brojni zanimljivi humoristični izrazi, a 2003. napisao je knjigu za djecu pod nazivom Halloween

Na ekrane se vratio 2010. godine, kada je bio dio zabavnog programa The Marriage Ref, no to i nije baš zainteresiralo gledatelje te je potrajalo samo jednu sezonu. Veći uspjeh je imao sa svojom internetskom emisijom, u kojoj je razgovarao sa brojnim poznatim komičarima kao što su Chris Rock, Louis C.K, Tina Fey i Amy Schumer. 

FOTO: FLICKR