LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kickstarter projekt Alberta Gajšaka

Sastavite sami svoju MAKERbuino igraću konzolu

Projekt MAKERbuino omogućava vam da sami sastavite svoju igraću konzolu te po želji programirate igrice koje želite igrati. DIY igraću konzolu osmislio je srednjoškolac iz Karlovca Albert Gajšak.

Projekt MAKERbuino omogućava vam da sami sastavite svoju igraću konzolu te po želji programirate igrice koje želite igrati. DIY igraću konzolu osmislio je srednjoškolac iz Karlovca Albert Gajšak.

Sjećate li se dana kada ste satima igrali Space Invaders ili Tetris? Jeste li pritom ikada razmišljali kako bi bilo zabavno da potpuno sami stvorite svoju igraću konzolu? Za sve kreativce, ali i ljubitelje retro igrica Kickstarter je predstavio projekt MAKERbuino. Riječ je o DIY igraćoj konzoli koji je osmislio Albert Gajšak, srednjoškolac iz Karlovca. MAKERbuino zaista dolazi u dijelovima, a na vama je da se oboružate strpljenjem i interesom za tehnologiju, uz nekoliko osnovnih alata. Tako ćete uskoro ponovno moći uživati u svojim omiljenim old school igricama.

Ova je konzola posebna iz više razloga. Umjesto da provodite pregršt vremena samo igrajući igrice kao kod klasičnih konzola, MAKERbuino donosi i pravi izazov. Ne samo da ćete se osjećati fenomenalno jednom kada složite vlastitu igraću konzolu, već ćete imati mogućnost učiti i istraživati potpuno nove stvari o tehnologiji i to na zabavan i zanimljiv način. 

Ne znate želite li plavi ili crveni? Ili možda žuti? One pomalo neodlučne zasigurno će razveseliti i vijest kako se izgled MAKERbuina može mijenjati i prilagođavati. Tako možete mijenjati boju tipki ili cijelog uređaja. Cijena ove konzole podjednaka je prosječnim cijenama tek izašlih video igrica, no ova mala retro spravica omogućava vam i da odaberete online neke dodatne igrice koje želite, a postoji mogućnost i vlastitog programiranja igrica te dijeljenja kodova s drugima. Genijalno, zar ne? Zato ljubitelji Packmana, tehnologije i znanja, požurite isprobati MAKERbuino što prije. 

FOTO: PIXABAY