LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najava koncerta

VIDEO: OBESE, Indivia i Malady Lane stižu u KSET

S one teže strane glazbenog spektra nalaze se nizozemski OBESE te talijanski Indivia, dok će se za grunge zvukove pobrinuti hrvatski Malady Lane, član House of Pablo kolektiva.

S one teže strane glazbenog spektra nalaze se nizozemski OBESE te talijanski Indivia, dok će se za grunge zvukove pobrinuti hrvatski Malady Lane, član House of Pablo kolektiva.

U KSET-u nas u četvrtak, 13. travnja, očekuje poveća doza stoner dooma te grungea. S one teže strane glazbenog spektra nalaze se nizozemski OBESE koji se nakon godinu dana vraćaju u KSET te talijanski Indivia s kojima nastupaju na dvotjednoj europskoj turneji. Za grunge zvukove pobrinut će se hrvatski Malady Lane, član House of Pablo kolektiva.

OBESE je nizozemski bend koji svira snažan, privlačan i nadasve težak stoner/sludge/doom koji karakteriziraju gitarske i ritamske dionice s mnogo groovea. Posljednji smo ih put slušali u KSET-u kao predgrupu zagrebačkom benda She Loves Pablo, a sada nam se vraćaju s novim pjevačem.



Indivia je talijanski trio osnovan 2013. godine Ovaj bend izvodi mračnu verziju stoner dooma kroz eksperimentalnu i psihodeličnu atmosferu naglašavajući monolitički zvučni zid riffova. Svoj prvi EP pod imenom Belladonna izdali su 2014., a njihov prvi album, Horta, izdan u kolovozu 2016. godine možete poslušati na Bandcampu.

Trideset godina nakon i 9000 km udaljen od Seattlea, epicentra žanra, Zagreb napokon ima grunge bend dostojan etikete – Malady Lane – iako ih je možda lakše nazvati post-grunge bendom, budući da sama glazba ima znatno više groovea, ali i znatno više žestine od onih koji su proslavili pravac. Snimanje prvog albuma je u tijeku, a do tada možete poslušati njihovu pjesmu s House Of Pablo kompilacije Incision.



Cijena karte na dan koncerta iznosit će 40 kn. Karte se mogu kupiti u Dirty Old Shopu, a od 10. travnja i na blagajni KSET-a. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

FOTO: KSET