LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Online" kampanja

„Borba čarapama“ – podrška osobama sa sindromom Down

Sudjelujte u "online" kampanji #SocksBattle4DS, pomozite pri podizanju svijesti o pravima osoba sa sindromom Down i recite „ne” povredi ljudskoga dostojanstva.

Sudjelujte u "online" kampanji #SocksBattle4DS, pomozite pri podizanju svijesti o pravima osoba sa sindromom Down i recite „ne” povredi ljudskoga dostojanstva.

Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) i ove je godine pokrenula kampanju povodom Svjetskoga dana posvećenoga osobama sa sindromom Down. Započela je 6. ožujka na Facebook stranici, a završava 21. ožujka, kada se on obilježava. Cilj je podizanje svijesti o pravima i dostojanstvu osoba sa sindromom Down i njihovoj ulozi u društvu.

Pridružite se online kampanji kroz sljedeće korake:

1. Obucite različite čarape.
2. Fotografirajte ili snimite čarape i objavite ih na svojemu profilu na društvenim mrežama.
3. U opisu objave ili videu koji snimate objasnite o čemu se radi, odnosno navedite kako time obilježavamo Svjetski dan sindroma Down te pružamo podršku osobama sa sindromom Down.
4. Izazovite najmanje tri osobe da učine isto, bio to netko iz vaše obitelji, prijatelji ili netko poznat koga pratite na društvenim mrežama.
5. Koristite #SocksBattle4DS i označite @WorldYouthAllianceHrvatska, @WYAEurope i @FondLejeuneEN.

Ovim se putem pozivaju svi članove našega društva da malom gestom izazovu ne samo svoje pratitelje na društvenim mrežama, već i same sebe, kako bismo postali svjesniji da  je ljudsko dostojanstvo urođeno i neotuđivo svakom čovjeku. Ne želimo živjeti u društvu koje stupanj slabije funkcionalnosti koristi da bi diskriminiralo one ranjivije.

Svjetski savez mladih Hrvatska podružnica je World Youth Alliancea, međunarodne organizacije koja broji preko milijun mladih iz cijeloga svijeta, a djeluje s ciljem promicanja neotuđivoga dostojanstva ljudske osobe i kulture života. 

FOTO: ZRINKA GRABOVAC