LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski poslovi

Nanobit traži "ozbiljne igrače" za testiranje videoigrica

Saznajte kako nastaju računalne igre u Hrvatskoj i kolika je mogućnost zapošljavanja studenata u jednoj od najuspješnijih game development kompanija i izvoznika u Hrvatskoj.

Saznajte kako nastaju računalne igre u Hrvatskoj i kolika je mogućnost zapošljavanja studenata u jednoj od najuspješnijih game development kompanija i izvoznika u Hrvatskoj.

Svatko od nas je za vrijeme studentskih dana otvarao stranice s ponudama studentskih poslova. Uvijek se nekako čini da se traže isti poslovi: konobar/ica, promotor/ica, hostesa, rad u pozivnom centru, pomoćnik/ica u trgovinama i slično. No, što kad naiđemo na nešto novo i drugačije? Što ako na tim stranicama nađete ponude za testera igara, suradnika u informatičkom uredu ili asistenta u ljudskim potencijalima? Zamislite da igrate igrice i da za to budete plaćeni.

Tvrtka Nanobit je osnovana 2008. godine, te je od tvrtke sa samo dva zaposlenika postala jedna od najuspješnijih game development kompanija i izvoznika u Hrvatskoj. Danas, sa stotinu zaposlenika rade u tri ureda – u Zagrebu, Budimpešti te u Bukureštu. Najpoznatije igre proizašle iz ove tvrtke su: Hollywood Story, Superstar Life, Chef town i Fashion City 2.

Važno je istaknuti odnos tvrtke prema stalnim zaposlenicima i studentima, koji se ni po čemu ne razlikuju. Razgovarali smo s bivšim studentima koji su danas stalni zaposlenici te studentima koji trenutno rade preko studentskog ugovora. Kako je raditi u ovoj uspješnoj tvrtki, kakvi su uvjeti i radna okolina pročitajte u nastavku.

 

FOTO: Nanobit

Sven Farszky je stalni zaposlenik Nanobita, radi u Odjelu osiguranja kvalitete. Kako i sam kaže, bolji studentski posao nije mogao ni zamisliti:

– Počeo sam raditi u Nanobitu prije dvije godine kao tester igara na studentski ugovor i već u startu je to bilo ostvarenje snova, igraš igre i plaćen si za to – najbolji studentski posao koji sam si mogao zamisliti.

Nakon pola godine rada mu je ponuđen ugovor o radu i danas radi na poziciji Voditelja tima za osiguranje kvalitete. Ono što ga veseli je rad u tvrtki u kojoj se rad cijeni, gdje ima priliku učiti i napredovati te činjenica da je svaki dan novi radni izazov.

Marta Poštenjak je, također, stalna zaposlenica tvrtke i radi kao Programerka mobilnih igara. Počela je raditi prije godinu dana, dok je još studirala, a već tad je znala da bi voljela ostati radi tople i obiteljske atmosfere, zanimljivog posla i dobrih odnosa između kolega.

Marko Vidović je student ekonomije marketinškog smjera, koji radi u Nanobitu, na poziciji  asistenta u odjelu Marketinga. Izrazito cijeni iskustvo koje stječe za vrijeme studija te rad s naprednim alatima i tehnologijom.

Josipa Čudina je studentica koja radi u Nanobitu na poziciji Administrativnog asistenta. Organizira službena putovanja i vodi putne troškove, isplaćuje dnevnice i sastavlja putne naloge, ažurira razne evidencije vezane za financije i evidencije iz područja kadrovske administracije, plaća i likvidira račune. Ono što joj se posebno sviđa je činjenica da su međuljudski odnosi jako dobri i što joj rad tijekom studiranja omogućuje dobru praksu i bolju konkurenciju na tržištu.

Ivana Tödtling je studentica koja radi kao članica Nanobitovog HR tima. Kao Asistentica u ljudskim potencijalima počela je raditi prije nešto manje od godinu dana. Od početnih administrativnih poslova ubrzo je počela sudjelovati u procesu selekcije te danas samostalno vodi nekoliko natječaja u području selekcije, te sudjeluje u organizaciji različitih događanja i konferencija, te internih edukacija u tvrtki. Ono što joj se najviše sviđa je činjenica da se njene ideje i inicijative prihvaćaju te da svaki dan ima priliku unaprijediti procese. Također, ističe slobodu i povjerenje koje dobiva od nadređenih kada treba provesti ideje u djela. To povjerenje uvijek pokušava višestruko opravdati, a dodatna motivacija za rad u Nanobitu su raznovrsnost poslova, uključenost u različite procese te okruženost mladim, ambicioznim ljudima.

Ponekad se studenti ustručavaju prijaviti na oglase radi straha od poslodavaca i poteškoća pri usklađivanju posla i studentskih obaveza. Kako i sama Ivana kaže:

– Osim svega navedenog, smatram da naša tvrtka iznimno cijeni i brine o studentima i njihovom profesionalnom razvoju, a mentori vode računa o tome da smo mi, iako radimo, još uvijek studenti te nastoje obaveze na poslu prilagoditi fakultetskim obavezama studenta.

Ako ste i vi željni posla u obiteljskoj i toploj atmosferi, ako želite raditi ono što volite i pri tome zarađivati te stjecati znanja i vještine koji će vas poslije učiniti konkurentnijom osobom na tržištu rada, pogledajte sve otvorene poslove ove tvrtke.

Trenutno traže studente na sljedećim pozicijama:

  • Recepcija i Administracija
  • Asistent u Marketingu
  • Mlađi suradnik za upravljanje društvenim mrežama
  • Creative Writer
  • Suradnik u Odjelu osiguranja kvalitete / Tester igara
  • Grafički dizajner
  • Ilustrator