LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Dodjeljuju se potpore start-up timovima vezanima uz zdravstvo

Program Get Started in Health Innovation polaznike će provesti kroz glavne faze razvoja proizvoda, od ideje do izlaska na tržište. 

Program Get Started in Health Innovation polaznike će provesti kroz glavne faze razvoja proizvoda, od ideje do izlaska na tržište. 

Sveučilište u Zagrebu kao EIT Health HUB Hrvatska i Lean Startup Hrvatska uočili su nedostatak programa koji se bave zdravstvenim inovacijama u Hrvatskoj te su odlučili pokrenuti program potpore start-up timovima u području industrije vezane uz zdravstvo – Get Started in Health Innovation.

Riječ je o šestomjesečnom programu specijalizirane potpore start-up timovima, u okviru kojega je osigurana potpora svima koji imaju ideju za unaprjeđenje zdravstvenoga sustava i pružanje kliničke skrbi te žele poboljšati iskustva pacijenata. Interdisciplinarnim pristupom, zasnovanim na sveučilišnim resursima, te uz potporu partnera iz industrije program će inovatorima u području zdravstva dati priliku za dodatno usavršavanje te za daljnji razvoj njihovih ideja.

Program je namijenjen svim zainteresiranim pojedincima ili timovima, odnosno pojedincima ili start-up timovima u ranoj fazi razvoja inovacija prije izlaska na tržište, studentima diplomskih i doktorskih studija, istraživačima iz područja prirodnih, tehničkih i društvenih znanosti, zdravstvenim djelatnicima te poduzetnicima u području zdravstva.

Program Get Started in Health Innovation sastoji se od dva dijela. Nakon održavanja tzv. boot-campa 21. svibnja, program će se nastaviti tijekom šest tjedana u kojima će polaznici dobiti potporu vezanu uz ispitivanje tržišta za određenu inovaciju koja će se predstaviti na internom Demo danu 15. srpnja. Timovi koji uspješno zadovolje kriterije na ovom događaju nastavljaju edukaciju tijekom drugoga dijela programa, koji započinje 22. kolovoza i u kojem će dobiti potporu za razvoj proizvoda i traženje financiranja za njegov izlazak na tržište. Program će završiti u studenome 2022., kada će na posebnom događaju najuspješniji timovi svoje proizvode predstaviti investitorima i javnosti.

Program Get Started in Health Innovation polaznike će provesti kroz glavne faze razvoja proizvoda, od ideje do izlaska na tržište. Program se stoga temelji na nekoliko glavnih komponenti: davanje znanja o strukturi procesa i o stvaranju poslovne prilike za izlazak na tržište, kao i znanja (tzv. know-how) potrebnih za istraživanje i razvoj; umreživanje s domaćim i inozemnim partnerima u području zdravstva, tvrtkama iz zdravstvene industrije i EIT Health međunarodne zajednice, kao i osiguravanje pristupa darovitim pojedincima, potencijalnim članovima tima u međunarodnom okružju; specijalizirana potpora start-up trenera za napredovanje kroz program te mentorstvo liječnika, poduzetnika u zdravstvu i znanstvenika, kao i razmjena iskustava između timova koji sudjeluju u programu te davanje pristupa laboratorijskim resursima; potrebna znanja i vještine vezane uz financiranje, a koji obuhvaćaju potporu u pripremi tima za financiranje, priliku za predstavljanje pred investitorima i partnerima na Demo danu te pristup izvorima financiranja i potpore u okviru EIT Health zajednice.

Prijave za sudjelovanje u programu Get Started in Health Innovation otvorene su do 18. svibnja 2022., a podnose se putem elektroničkoga obrasca koji je dostupan na poveznici
FOTO: UNSPLASH