LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radionica na FER-u

Studente se uči kako vizualizirati podatke

Andrea Priša sudionicima radionice na FER-u omogućit će kratki pregled vizualizacije podataka i postupak prikazivanja analize velike količine podataka na jednostavniji način.

Andrea Priša sudionicima radionice na FER-u omogućit će kratki pregled vizualizacije podataka i postupak prikazivanja analize velike količine podataka na jednostavniji način.

U sklopu Mozgala, jedinstvenog studentskog natjecanja na području podatkovne industrije, u utorak, 14. svibnja, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (dvorana A201) u 18:00, održat će se radionica pod nazivom Data Fusion and Visualization. Vodit će je Andrea Priša, Senior Machine Learning Specialist iz tvrtke A1 Hrvatska.

Sudionicima na radionici omogućit će se kratki pregled vizualizacije podataka i postupak prikazivanja analize velike količine podataka na jednostavniji način, što je ujedno i prvi korak u dobivanju kvalitetnog uvida u relacije i uzorke u podacima. Vizualizacija podataka iznimno je važna za zadatak i utječe na krajnje rješenje. Prezentiranje tog postupka provest će se u Pythonu (programskom jeziku) koristeći integrirane funkcije poput Matplotliba, Seaborna te Pandasa. Sudionici će imati priliku sami napraviti kratku eksplorativnu analizu podataka koristeći podatke iz područja telekomunikacijske industrije koji su vezane uz migraciju, tj. prelazak pretplatnika konkurentnom operateru te će se analizirati odnosi između varijabli i ponavljajućih uzoraka.

Mozgalo je studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja koje organizira eSTUDENT, a čiji je cilj poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Sudionici uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, ponajprije iz IT i bankarskog sektora.

 

FOTO: ESTUDENT