LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska RUNDA

Projekcije filmova za koje su zaslužni srednjoškolci besplatne u Osijeku

Srednjoškolska RUNDA na rasporedu je 23. svibnja 2019. od 19:30, samo tjedan dana prije Filmske RUNDE. Ova jedinstvena manifestacija pruža mogućnost da Osječani prvi put vide filmske uratke srednjoškolaca iz cijele Hrvatske

Srednjoškolska RUNDA na rasporedu je 23. svibnja 2019. od 19:30, samo tjedan dana prije Filmske RUNDE. Ova jedinstvena manifestacija pruža mogućnost da Osječani prvi put vide filmske uratke srednjoškolaca iz cijele Hrvatske

Filmska RUNDA u suradnji s Filmskom revijom mladeži i Four River Film Festivalom iz Karlovca te s filmašima iz srednjih škola s područja Osijeka organizirat će projekciju filmova Filmske revije mladeži, čiji su autori srednjoškolci. Prikazat će se kod Rondela u Tvrđi, staroj jezgri grada u kojoj se nalaze četiri srednje škole, a ulaz je besplatan.

Srednjoškolska RUNDA na rasporedu je 23. svibnja 2019. od 19:30, samo tjedan dana prije Filmske RUNDE, i daje nam odličan uvod u bogat program koji nas očekuje 31. svibnja i 1. lipnja u osječkom Kazamatu, kada se odvija revija kratkog hrvatskog filma. Ova jedinstvena manifestacija pruža mogućnost da Osječani prvi put vide filmske uratke srednjoškolaca iz cijele Hrvatske, da raspravljaju o filmu, uče i pritom se odlično zabave. Filmski blok od sat vremena uključit će kratkometražne filmove svih rodova i žanrova s Filmske revije mladeži, prema izboru selektora Davida Gaše, maturanta II. gimnazije u Osijeku, koji se bavi filmskom i glazbenom kritikom, filmom i kazalištem.

U zadnje tri godine Filmska RUNDA napravila je audiovizualni iskorak u afirmaciji mladih filmskih umjetnika na području istoka Hrvatske. Vođeni idejom da u ovom dijelu Hrvatske postoji filmska publika i da joj je neophodan novi filmski sadržaj, organizatori su ispunili prazninu i kontinuirano rade na društvenoj promjeni koja pokazuje svoje prve pomake u vidu aktivnih volontera i razvoja mlade publike te njihovog interesa za filmski medij. U fokusu su projektnih aktivnosti srednjoškolci s područja Osječko-baranjske županije koji preko programa Filmske RUNDE imaju priliku iz godine u godinu upoznavati se s filmskim zanimanjima, umrežiti se s umjetnicima i aktivno raditi na ostvarivanju svojih filmskih ideja.

Aktivnost programa provodi se uz financijsku podršku HAVC-a, DHFR-a, Zaklade Kultura nova, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

FOTO: PIXABAY