LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Organize Your Talk

Studenti EFZG-a natječu se u prezentacijama na engleskom i njemačkom jeziku

Studenti Poslovne ekonomije i Ekonomije na engleskom i njemačkom jeziku prezentirat će neku temu iz područja ekonomije, a u kontekstu Europske unije. Time će se boriti za posjet institucijama EU-a u Bruxellesu i druge vrijedne nagrade.

Studenti Poslovne ekonomije i Ekonomije na engleskom i njemačkom jeziku prezentirat će neku temu iz područja ekonomije, a u kontekstu Europske unije. Time će se boriti za posjet institucijama EU-a u Bruxellesu i druge vrijedne nagrade.

Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnično dokumentacijskog centra (EDC-KDC) EFZG-a organizira 7. studentsko natjecanje u prezentacijama na engleskom jeziku i 1. na njemačkom jeziku zajedničkog naziva Organize Your Talk. Natjecanja će se održati na spomenutom fakultetu 17. svibnja 2019. u 10 sati u dvorani 3 (natjecanje na engleskom) i u 12 sati u dvorani 7 (natjecanje na njemačkom). 

Ove godine sudjeluje petnaestak timova sastavljenih od četiri do pet studenata 1. godine studija Poslovne ekonomije i Ekonomije, a zadatak im je na engleskom ili na njemačkom jeziku prezentirati neku temu iz područja ekonomije. Cilj je natjecanja vježbanje komunikacijskih vještina prezentiranja na ovim jezicima, ključnih u današnjem poslovnom svijetu.

Prilikom prezentiranja studenti će pokazati u kojoj mjeri kompetentno rabe stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Također, trebat će demonstrirati koliko su temeljito istražili odabranu temu koristeći razne izvore. Ovog puta imat će zadatak svoje teme obraditi u kontekstu Europske unije, izazova pred kojima se ona nalazi i njezinih politika. U tome će im pomoći i edukacija o citiranju izvora i korištenju EU izvora podataka koju su, zajedno s većinom studenata prve godine, pohađali u tijeku priprema, a u organizaciji EDC-KDC-a.

Žiri (sastavljen od predstavnika Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, tvrtki sponzora, predstavnika partnerskog sveučilišta Glasgow Caledonian University te profesora i predstavnika studenata s Ekonomskog fakulteta) odabrat će najbolje timove. Tri najbolja tima nagradit će se posjetom institucijama EU-a u Bruxellesu u organizaciji Predstavništva Europske komisije u RH, a partneri su pripremili brojne dodatne nagrade.

FOTO: UNSPLASH