LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Palachu

Projekt X: Besplatno na koncerte sastava High5, Kandžija i Gole žene, ABOP i brojnih drugih

Uz mentorsko su vodstvo članova udruge Drugo more Projekt X: festival osmislili polaznici radionica koji su proteklih nekoliko mjeseci razvijali praktična znanja u području suvremene kulture i umjetnosti. Na nj su privukli velika glazbena imena, a ulaznice se preuzimaju besplatno.

Uz mentorsko su vodstvo članova udruge Drugo more Projekt X: festival osmislili polaznici radionica koji su proteklih nekoliko mjeseci razvijali praktična znanja u području suvremene kulture i umjetnosti. Na nj su privukli velika glazbena imena, a ulaznice se preuzimaju besplatno.

Kao spektakularna završnica višemjesečnog Projekta X, kojim se željelo potaknuti kreativno djelovanje mladih u području suvremene kulture i umjetnosti, u Omladinskom kulturnom centru Palach održat će se dvodnevni glazbeno-umjetnički Projekt X: festival. Zakazan je za petak i subotu, 1. i 2. veljače.

Headliner prvog dana Festivala zagrebački je live techno-bend ABOP, odnosno After je bolji od partyja, originalna klupska atrakcija koju čini šest vrhunskih glazbenika među kojima su i dva bubnjara koji tijekom svirke dijele jedan set bubnjeva. Uz njih će na velikoj pozornici Palacha nastupiti riječki DJ duo Roland i one n iz kolektiva VHS i RNDM te mladi ali afirmirani splitski DJ El Commando. Na tzv. Chill Flooru iste će večeri nastupiti pulski funk DJ Kool S, cijenjeni ljubljanski DJ Borka i internacionalni vagabundo iz Pule DJ Sun Matt.

Idućeg dana, 2. veljače, na glavnoj će pozornici nastupiti istaknuti osječki reper Kandžija sa svojim bendom Gole žene i zagrebačka trap-atrakcija High5 nakon kojih će do sitnih sati plesnu atmosferu održavati riječki DJ Tikach. Chill Floor te će večeri dijeliti osječka kantautorica i glazbenica Aklea Neon, mladi vodnjanski producent RINOMA, članica afrobeats/dancehall-kolektiva Gang Gang Nina Davis i pulski kolektiv Soul Ting.

Ulaz je slobodan uz besplatnu ulaznicu koja se besplatno može nabaviti u Dallas Music Shopu Rijeka (Splitska 2, Rijeka) i Informativnom centru Grada Rijeke (Korzo 18b, Rijeka). Ako ih ostane, moći će se uzeti i na ulazu Omladinskog kulturnog centra Palach na dan Festivala.

Pored glazbenog će se programa uz izložbeni dio predstaviti rezultati radionica čiji su polaznici proteklih nekoliko mjeseci razvijali praktična znanja iz područja akustike prostora, snimanja zvuka, crtanja, performansa, dizajna, stereoskopije, hakiranja, kazališne dramaturgije, sitotiska, videomapinga te video- i fotodokumentacije. Pod vodstvom vrhunskih umjetnika, dizajnera, fotografa i entuzijasta iz raznih drugih područja besplatne radionice bile su namijenjene mladima u dobi između 15 i 25 godina s ciljem promicanja vrijednosti suvremene umjetnosti i kulture među spomenutom dobnom skupinom.

Uz mentorsko su vodstvo članova udruge Drugo more Festival osmislili upravo polaznici spomenutih radionica koji na raspolaganju imaju produkcijski budžet za gostujuće izvođače, svu potrebnu opremu i sve ostale važne elemente nužne za organizaciju takvog događaja. Usvojena se znanja na taj način prenose i produbljuju međusobnom komunikacijom polaznika koji su nastojali kreirati i u praksu provesti program čiji su sadržaj osmišljavali na zajedničkim sastancima.

Cijeli projekt, ukupne vrijednosti 680 815,99 kuna, financira Europska unija s 578 693,59 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske sa 102 122,40 kuna.

FOTO: FACEBOOK