LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online edukacija

Besplatni tečajevi osam prestižnih sveučilišta: Od umjetne inteligencije, preko kuhinja, do talijanske opere

Prestižna američka Ivy League sveučilišta nude potpuno besplatne online tečajeve o mnogobrojnim aktualnim temama. Izdvojili smo najzanimljivije.

Prestižna američka Ivy League sveučilišta nude potpuno besplatne online tečajeve o mnogobrojnim aktualnim temama. Izdvojili smo najzanimljivije.

Osam Ivy League sveučilišta – Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Princeton, Pennsylvania i Yale – organiziraju 396 besplatnih online tečajeva raznovrsnih tema. Od informacijske tehnologije, marketinga i programiranja do talijanske opere, kuhanja i psihologije, svatko može pronaći nešto za sebe.
  • Umjetna inteligencija

Ako vas zanima što samoupravljajući automobili, pretraživanje interneta, industrijski roboti i otkrivanje tumora imaju zajedničko, sudjelujte u besplatnom tečaju o umjetnoj inteligenciji koji nudi Columbia University. Tečaj započinje 4. veljače, a prijaviti se možete na poveznici.

FOTO: Pixabay

  • CGI-animacija

Columbia University nudi još jedan atraktivan besplatan tečaj u kojem možete naučiti sve o osnovama CGI-animacije. Kako stvoriti realističnu animaciju? Kako predvidjeti kretnje različitih materijala? Kako se stvaraju animacije u filmskom studiju? Odgovore na ta pitanja potražite 4. veljače kada započinje tečaj, a prijaviti se možete ovdje

  • Povijest američkog kapitalizma

Ako vas zanima povijest i ekonomija, Cornellov tečaj o povijesti američkog kapitalizma idealna je prilika da saznate kako su Sjedinjene Države postale vodeća svjetska ekonomska sila te kako je kapitalizam oblikovao svjetsku ekonomiju unatrag zadnjih 500 godina. Tečaj je potpuno besplatan, sami možete birati kojim tempom ćete ga pratiti te traje četiri tjedna. Prijaviti se možete na poveznici

  • Znanost i kuhanje

Harvard nudi zanimljiv besplatan tečaj koji iz kemijske i fizikalne perspektive objašnjava zašto jedemo to što jedemo i zašto nam je određena hrana ukusna. Neke od tema koje tečaj obrađuje tiču se utjecaja različitih molekula na okus i utjecaj topline na kuhanje. Osim toga sudionici će svaki tjedan dobiti jedan recept s kojim mogu eksperimentirati u vlastitoj kuhinji. Prijavite se na poveznici i dobar tek! 

  • Moć i odgovornost: superheroji i uvod u filozofiju

Ako volite superheroje, a uz to vas je oduvijek zanimala filozofija, ovaj je Harvardov tečaj idealan za vas. Pomoću svima omiljenih superheroja harvardski profesor objašnjava i interpretira ključne filozofske probleme i ideje. Uz Supermana i Wonder Woman čak i metafizika, epistemologija, etika te egzistencijalizam postaju zabavni. Tečaj traje pet tjedana, a prijaviti se možete na poveznici

FOTO: Pixabay

  • Budizam i moderna psihologija

Iako se moderna psihologija temelji na znanosti, a budizam na duhovnosti, Dalaj Lama je rekao da su budizam i znanost u međusobnom skladu, što je potaknulo mnoge europske i američke znanstvenike da sa znanstvene strane sagledaju budizam. Zanimljivom pričom o tome što su otkrili vodi vas profesor s Princetona. Prijave na ovaj besplatan tečaj traju do 21. siječnja, a prijaviti se možete na poveznici

  • Uvod u talijansku operu

Bez obzira na to jeste li zaljubljenik u operu, vrsni poznavatelj ili totalni početnik kojeg opera pomalo zanima, ovaj je besplatan tečaj idealan za vas. Osim što ćete se upoznati s talijanskom operom, tečaj će vas naučiti kako da ne samo slušate nego i čujete operu. Tečaj traje četiri tjedna, a prijaviti se možete na poveznici. 

FOTO: Pixabay
FOTO: PIXABAY