LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
10. izdanje poznate kulturne manifestacije

Noć kazališta: 120 predstava u 54 mjesta diljem Hrvatske

10. Noć kazališta razveselit će i obogatiti ovaj vikend svim ljubiteljima kazališne umjetnosti, no i predstaviti svoj program ljudima koji nisu česti gosti u kazalištu te ih zasigurno za njega i zainteresirati.

10. Noć kazališta razveselit će i obogatiti ovaj vikend svim ljubiteljima kazališne umjetnosti, no i predstaviti svoj program ljudima koji nisu česti gosti u kazalištu te ih zasigurno za njega i zainteresirati.

Nakon iskazanog velikog interesa prošlih godina za manifestaciju Noć kazališta, ove se godine održava deseta po redu. Zakazana je za subotu, 17. studenoga, kada će se prikazivati 120 kazališnih predstava u 54 mjesta diljem Hrvatske. Predstave će biti popraćene dodatnim radionicama i izložbama.

Uoči Noći kazališta, 16. studenoga, održava se program u Buju, Kninu, Loboru, Novoj Gradiški i Umagu. Nakon samog dana manifestacije, 18. studenoga održat će se program u Karlovcu te 20. studenoga u Orahovici. Ova manifestacija pruža priliku ljubiteljima kazališta da uživaju, no i onima koji ga ne posjećuju tako često da osjete kazališnu energiju, zato iskoristite priliku. Sve detaljnije informacije i program 10. izdanja mogu se pronaći na poveznici

O projektu

Ova jednodnevna manifestacija posvećena je kazalištu i umjetnostima koje mogu biti prenesene na kazališne daske. Na dan njezina održavanja kazališta se unutar projekta predstavljaju publici i uspostavljaju vezu s njome. Osim svojih predstava, donose čitanja tekstova mnogih europskih autora, okrugle stolove i razmjene predstava domaćih i stranih kazališnih kuća. Projekt Europska noć kazališta održava se u jedanaest država Europe istovremeno.

Ciljevi Europske noći kazališta

Cilj je ove zanimljive manifestacije promicanje kako profesionalnog, tako i amaterskog kazališnog stvaralaštva tijekom brojnih domaćih i stranih suradnji. Želja je da postane prepoznatljiva manifestacija koja pronosi zajedništvo, iznosi sve pozitivne aspekte društva te zanemaruje jezične, vjerske i ostale barijere vidljive u današnjem svijetu.

 

 

 

FOTO: WIKIPEDIA