LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Važni ovomjesečni datumi

Međunarodni dani u srpnju

I srpanj ima zanimljive i važne svjetske i međunarodne dane. Pročitajte koji su te izaberite jedan koji ćete obilježiti na prigodan način.

I srpanj ima zanimljive i važne svjetske i međunarodne dane. Pročitajte koji su te izaberite jedan koji ćete obilježiti na prigodan način.

Iako je ljeto, nismo zaboravili na važne obljetnice i dane koje nam donosi topli i sunčani srpanj. Kao i do sada, donosimo vam njihov popis i informacije o njima. Važno je napomenuti kako se u srpnju obilježava i najslađi dan u godini. U nastavku saznajte koji je to te ga prigodno proslavite i obilježite.

Međunarodni dan sportskih novinara obilježava se 2. srpnja. Navedeni se dan obilježava od 1995. godine Najslađi dan na svijetu zasigurno je 7. srpnja kada se obilježava Svjetski dan čokolade. Znanstveno je dokazano kako je čokolada zdrava namirnica: pomaže nam pri nošenju sa stresom, čini nas sretnijima, odličan je afrodizijak, a narod Maya nije je uzalud nazivao božanskom hranom. Zašto je čokolada zdrava i u jutarnjim satima pročitajte na poveznici.

11. srpnja obilježava se Svjetski dan stanovništva. Na ovaj se dan želi osvijestiti stanovnike Zemlje o globalnim pitanjima vezanim uz stanovništvo kao što su smrtnost, rast populacije, ali i pitanja poput kvalitete života, obrazovanja i položaja mladih. Na ovaj se dan nadovezuje i 15. srpnja kada se obilježava Svjetski dan vještina mladih kojim se želi ukazati na važnost ulaganja u razvoj vještina mladih jer su upravo kvalitetno obrazovanje i osposobljavanje ključ do veće kompetitivnosti na tržištu rada.

Dan biciklista obilježava se 16. srpnja. Ovo prijevozno sredstvo vrlo je zdravo kako za ljude tako i za okoliš, a ne čudi činjenica da mnogi biraju upravo bicikl u ljetnim danima kao najzahvalnije prijevozno sredstvo za vožnju gradom ili do posla.

21. srpnja obilježava se Dan borbe protiv pokusa na životinjama. Na ovaj se dan želi upozoriti na brojne životinje koje su žrtve različitih kemijskih i kozmetičkih testiranja. Svjetski dan borbe protiv hepatitisa obilježava se 28. srpnja. Hepatitis je bolest koja ubija gotovo kao i AIDS te je vrlo važno njezino rano otkrivanje i pravovremeno liječenje.

Koji su se važni dani obilježavali u lipnju, pročitajte na poveznici.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: PIXABAY