LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UMJETNIČKE RADIONICE

Aktivni praznici za djecu osnovnoškolskog uzrasta u centru Zagreba

Umjetnički kampovi odlična su prilika za djecu da upotpune proljetne praznike, ali i steknu nezaborovno iskustvo koje će pamtiti još dugo u životu.

Umjetnički kampovi odlična su prilika za djecu da upotpune proljetne praznike, ali i steknu nezaborovno iskustvo koje će pamtiti još dugo u životu.

Tijekom školskih praznika u travnju, za djecu osnovnoškolskog uzrasta u samom centru Zagreba organizira se cjelodnevni umjetnički kamp s temom izviđača. Za starije osnovnoškolce i srednjoškolce koji su ljubitelji umjetnosti provodi se kamp Art škola. Na tematskim kampovima djeca i mladi će imati priliku produbiti svoje interese i pri tome unaprijediti svoje crtačke i slikarske vještine.

 

Na Izviđačkom kampu za osnovnoškolce spojit će se lijepo vrijeme, koje zove na zabavu i boravak u prirodi s umjetničkim izražavanjem i iskustvenim učenjem za djecu. Boravit će se na otvorenom, obići centar Zagreba i učiti o znamenitostima, igrati društvene igre, izradit će se herbarij, učit će se o ekologiji i očuvanju prirode te steći osnovna znanja o ponašanju u prirodi. U sklopu kampa posjetit će se Lovački muzej i Botanički vrt.

 

Kada je riječ o Art školi, tijekom četiri dana polaznici će naučiti kako crtati i sjenčati olovkom i ugljenom te kako slikati suhim pastelama i akvarelom. Naučit će što je kroki, kako nacrtati ljudsku figuru i kako nacrtati šaku i stopalo. Polaznici će se također upoznati s crtačkim metodama promatranja i analiziranja vidljivog svijeta, osnovnim načelima perspektive i kompozicije i osamostaliti za daljnji rad. ​U sklopu škole, polaznici će posjetiti Galeriju Kranjčar, a obilaskom centra Zagreba otkrit će i koje se skulpture ondje skrivaju.

To je odlična prilika za mlade da upotpune proljetne praznike, ali i steknu nezaboravno iskustvo koje će pamtiti još dugo u životu. Više informacija o prijavama pronađite ovdje.

 

 

FOTO: UNSPLASH