LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Objavljeni su privremeni rezultati izbora za Studentski zbor

Studentski zbor se bavi poboljšanjem svih aspekata studentskog života i zalaže se za vaše želje i potrebe.

Studentski zbor se bavi poboljšanjem svih aspekata studentskog života i zalaže se za vaše želje i potrebe.

Izborno povjerenstvo Sveučilišta u Zagrebu 11. rujna 2023. održalo je sjednicu. Na sjednici su odredili privremene ukupne rezultate izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.
 

U Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu izabrano je 17 kandidata s liste Obični studenti, koji su ostvarili najveći broj glasova. Privremeni ukupni rezultati izbora objavljeni su u sjedištu i na internetskoj stranici Sveučilišta.
 


VAŽNO! Sutra i prekosutra u Zagrebu se održavaju studentski izbori, glasom se izborite za bolje studiranje


 



Rok za podnošenje prigovora je osam radnih dana od dana objavljivanja rezultata, a konačni rezultati izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objavit će se nakon proteka roka za prigovore.
 

Zašto su ovi izbori bitni za sve studente?
 

"Studentski zbor se bavi svim aspektima studentskog života: poboljšanjem kvalitete smještaja u studentskim domovima, poboljšanjem kvalitete hrane u studentskim menzama, sportskim aktivnostima studenata, zdravljem studentske populacije i svim drugim pravima koja pripadaju studentima. Osim toga studentski zbor organizira i razne projekte s ciljem obogaćivanja i stjecanja novih iskustava za sve studente", stoji na stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

 


Kandidat One liste podijelio je svoje viđenje o izborima bez kraja, a studenti poručuju: „To treba ukinuti i točka.”



Podsjetimo, ovi izbori su bili popraćeni brojnim kontroverzama, uključujući poništavanje izbora na Veterini. Također, izlaznost na izbore bila je izuzetno mala, samo 24,33 posto.

Pogledajte rezultate na poveznici, a više informacija možete saznati ovdje.

FOTO: UNSPLASH