LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TEST PALČEVA

Procijenite svoje držanje tijela u samo nekoliko sekundi

Ako primijetite da vam palčevi idu prema unutra, to ukazuje na to da vam ramena naginju prema naprijed, što je znak lošeg držanja tijela.

Ako primijetite da vam palčevi idu prema unutra, to ukazuje na to da vam ramena naginju prema naprijed, što je znak lošeg držanja tijela.

Važnost pravilnog držanja tijela birna je tema u današnjem svijetu, a sjedilački način života, prekomjerno korištenje mobilnih uređaja i drugi faktori često dovode do iskrivljenog držanja, što može uzrokovati brojne zdravstvene probleme.

Međutim, postoji jednostavan test koji vam može pomoći da sami procijenite svoje držanje tijela u samo tri sekunde - test palčeva, piše Zadovoljna.hr.

Dr. Alan Mandell, alternativni zdravstveni praktičar s Floride, redovito dijeli korisne savjete s publikom na svom Facebook profilu. Jedan od tih savjeta odnosi se na važnost držanja palčeva kada su vam ruke uz tijelo. Naime, dr. Mandell tvrdi da pravilan položaj palčeva može biti pokazatelj ispravnog držanja tijela.

Ako usmjerite palčeve prema naprijed ili malo prema van dok su vam ruke opuštene uz tijelo, to znači da pravilno držite ramena. Ovaj položaj ukazuje na ravnotežu mišića, zglobova i ligamenata u gornjem dijelu tijela. S druge strane, ako primijetite da vam palčevi idu prema unutra, to ukazuje na to da vam ramena naginju prema naprijed, što je znak lošeg držanja tijela.

Jednostavnim osvješćivanjem položaja palčeva, dok su vam ruke uz tijelo, možete brzo i lako utvrditi je li vaše držanje tijela ispravno ili nije. Nemojte zanemariti ovo jednostavno, ali moćno sredstvo samoprocjene jer će vam pravilno držanje tijela pomoći da izbjegnete brojne buduće probleme koji proizlaze iz iskrivljenog držanja.
FOTO: UNSPLASH