LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RAZVOJ VOLONTERIZMA

HNS i Hrvatski akademski sportski savez potpisali ugovor o suradnji

Ideja i želja je surađivati na projektima i aktivnostima od značajnog interesa poput: razvoja volonterizma u nogometu kroz međusobno dijeljenje primjera dobrih praksi te daljnji razvoj postojećih i novih projekata, s naglaskom na sport event management.

Ideja i želja je surađivati na projektima i aktivnostima od značajnog interesa poput: razvoja volonterizma u nogometu kroz međusobno dijeljenje primjera dobrih praksi te daljnji razvoj postojećih i novih projekata, s naglaskom na sport event management.

Hrvatski nogometni savez i Hrvatski akademski sportski savez potpisali su u sjedištu krovne organizacije hrvatskog nogometa ugovor u suradnji.

 

Ugovorom koji su potpisali predsjednik HNS-a Marijan Kustić i predsjednik HASS-a Haris Pavletić ostvaruje se usklađeno djelovanje dvaju saveza s ciljem razvoja akademskog sporta te sporta općenito, s posebnim osvrtom na projekte i aktivnosti od značajnog interesa.

 

Ideja i želja je surađivati na projektima i aktivnostima od značajnog interesa poput: razvoja volonterizma u nogometu kroz međusobno dijeljenje primjera dobrih praksi te daljnji razvoj postojećih i novih projekata, s naglaskom na sport event management. HASS je savez koji iza sebe ima više od dvadeset organiziranih međunarodnih događaja, a bogato znanje i iskustvo ne čuvaju samo za sebe, što su potvrdili i na nedavno održanoj prvoj volonterskoj i leadership-akademiji UniSport ViLA; suradnje u području dualnih karijera provedbom zajedničkih projekata te povezivanjem ključnih partnera iz akademske i sportske zajednice; suradnji u području razvoja sveučilišnog futsala, što se idealno poklapa s održavanjem EUSA Europskog sveučilišnog futsal prvenstva u Splitu 18.–26. srpnja; suradnji na području pripreme i provedbe projekata namijenjenih financiranju iz EU programa; suradnji u području Grassroots projekata te promocijom nogometa kao zdravstveno usmjerenog vježbanja u skladu s Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske 2030.

 

Veliko nam je zadovoljstvo potpisati sporazum s HASS-om jer nam je kao krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa od velike važnosti povezanost s akademskom zajednicom. Radujemo se zajedničkim projektima na obostrano zadovoljstvo, a napravit ćemo sve s naše strane kako bismo unaprijedili sport na visokim učilištima u Hrvatskoj, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Zahvaljujemo Hrvatskom nogometnom savezu što je prepoznao značaj suradnje s Hrvatskim akademskim savezom, uvjeren sam da ćemo i na ovaj način potaknuti što više studenata da kombiniraju sport s iskustvom studiranja i osigurati im mogućnost natjecati se na najvišoj sveučilišnoj razini. Kao jedan od najuspješnijih sportskih saveza u Hrvatskoj, Hrvatski nogometni savez idealan je partner u provođenju naših aktivnosti i ostvarenju ciljeva, rekao je predsjednik HASS-a Haris Pavletić.

HASS je krovno sportsko udruženje akademskog sporta u Republici Hrvatskoj u koje se udružuju sportski savezi visokih učilišta radi usklađivanja aktivnosti svojih članica, organizacije natjecanja te ostalih sportskih djelatnosti u sustavu akademskog sporta, s ciljem stvaranja uvjeta koji će unaprijediti sport na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, provođenja programa zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i promicanja vrijednosti zdravog načina življenja.

FOTO: PRESS