LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Osmislite inovativno rješenje za natjecanje: „Case study Dugi Rat“

Studenti trebaju osmisliti sustavno rješenje za sanaciju industrijskog odlagališta otpada bivše tvornice ferolegura na obali Dugog Rata.

Studenti trebaju osmisliti sustavno rješenje za sanaciju industrijskog odlagališta otpada bivše tvornice ferolegura na obali Dugog Rata.

Iskoristite svoje inovativno razmišljanje i naučite kako riješiti ekološki problem iz inženjerske, okolišne i društvene perspektive na studentskom natjecanju „Case study Dugi Rat“. Projekt je nastao u suradnji Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s University of South-Eastern Norway.
 

Što očekuje sudionike?


Prilika za učenje te primjena znanja naučenih na fakultetu na realnim pitanjima

Stručne radionice vodećih europskih stručnjaka o metodama sanacije odlagališta

Rad u interdisciplinarnom timu – uvid u perspektivu studenata s drugih fakulteta

Pokriveni troškovi puta i smještaja u Hotelu Plaža Duće u Dugom Ratu za vrijeme trajanja natjecanja

Potvrda o sudjelovanju
 

Problemski zadatak

 

„Bivša tvornica Dalmacija d.d. započela je s radom 1912. g., a prvotno je proizvodila kalcijev karbid i kalcijev cijanamid, te povremeno ferosilicij. Tijekom 1969. g. započela je proizvodnja ugljičnog ferokroma, a troska iz procesa proizvodnje se zajedno s ostalim krutim otpadnim materijalima bacala u more. 1979. g. napuštena je proizvodnja kalcijevog karbida i cijanamida, a sav materijal od rušenja starih zgrada i pogona zajedno s troskom iz proizvodnje bacan je u more. Tvornica Dalmacija je prestala s radom u rujnu 2000. g. što znači da se troska odbacivala u more 30 godina. Ukupno je u tom periodu odbačeno oko 1.670.000 m3 troske i ostalih materijala.“ – objašnjeno je na stranici CBR-a.


Natjecanje će se održati na engleskom jeziku u Kino Dvorani Dugi Rat od 16. do 19. listopada 2023. godine, a rok za prijavu je do ponedjeljka, 2. listopada.

Studenti se mogu prijaviti pojedinačno na poveznici, a na samom događaju bit će pridruženi u multidisciplinarne timove.

Više informacija pronađite na poveznici.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA