LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POŠASTI DIGITALNOG DOBA

Ovo su 3 glavna razloga zbog kojih trebate razmisliti prije nego nekome pošaljete golu fotografiju

Sextanje je aktivnost digitalnog doba, a slanje golih fotografija sa sobom nosi neporecive rizike. Ovo su 3 glavna zbog kojih ne biste nikome trebali slati svoje gole fotografije.

Sextanje je aktivnost digitalnog doba, a slanje golih fotografija sa sobom nosi neporecive rizike. Ovo su 3 glavna zbog kojih ne biste nikome trebali slati svoje gole fotografije.

Slanje golih fotografija uobičajena je aktivnost u današnjem digitalnom dobu, a dio je sextanja, kao aktivnosti moderne kulture kojim želite zagolicati maštu svojem partneru. Međutim, iako vam to može stvarati zadovoljstvo, bitno je dobro razmisliti prije nego što se odlučite na taj čin, a mi smo pronašli 3 razloga zbog kojih to ne bi trebala biti praksa i u vašem životu.

Nedostatak kontrole nad fotografijama

Jednom kada pošaljete nekome svoju golu fotografiju, izgubili ste kontrolu nad njom. Osoba kojoj ste ju poslali može dijeliti fotografiju s drugima bez vašeg dopuštenja, a slike bi mogle završiti na internetu i u chatovima ljudi kojima nisu namijenjene. Čak i ako ste poslali fotografiju svom partneru, nema garancije da će ona ostati privatna.

Ugrožavanje posla i karijere

Ovo nije scena samo iz filmova, a slanje takvih fotografija, pogotovo na početku karijere, može ju itekako ugroziti. Ako vas netko prepozna na fotografiji, možda nećete moći dobiti posao ili zadržati postojeći posao. Te fotografije mogu također biti objavljene na društvenim medijima ili drugim javnim mjestima, što može naštetiti vašoj reputaciji na duge staze.

Utjecaj na mentalno zdravlje

Slanje golih fotografija može utjecati na vaše mentalno zdravlje, pogotovo ako ste slali fotografije u afektu ili zbog pritiska. Na kraju dana, možda ćete se osjećati loše i imati osjećaj srama nakon, a u situaciji gdje možete saznati da se te fotografije šire, to može uzrokovati uzrokovati dugotrajnu nelagodu i anksioznost.

Pored tih razloga postoje i mnoge druge opasnosti, poput krađe identiteta, ali i zakonskih posljedica, pogotovo ako ulazite s nekim u anonimnu prepisku, gdje ne znate koliko osoba s druge strane ima godina. Shodno svim tim razlozima, pokušavajte maksimalno izbjegavati taj čin i jednostavno djelujte preventivno, a jedina preventiva u ovom slučaju je jasna – nećete slati svoje intimne fotografije nikome.



 

FOTO: UNSPLASH