LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
imaju brojne pogodnosti

Grad koji tretira studente kao crème de la crème društva

Studenti sve češće odabiru ovaj grad kao mjesto studiranja jer nudi brojne pogodnosti, a jedna od njih su i popusti u svim restoranima.

Studenti sve češće odabiru ovaj grad kao mjesto studiranja jer nudi brojne pogodnosti, a jedna od njih su i popusti u svim restoranima.

Ljubljana se pojavila u četvrtoj epizodi HRT-ove emisije „Sretni gradovi“, a jedan od razloga je upravo studentski život i način na koje se studente tretira. Sveučilište u Ljubljani najstarije je i najveće sveučilište u Sloveniji, a rang liste svrstavaju ga u 3 posto najboljih sveučilišta u svijetu.

Samo ove akademske godine na Sveučilištu u Ljubljani studira 424 studenata i studentica iz Hrvatske, stoji na stranici Sveučilišta. Sveukupan broj studenata u Ljubljani je čak 40 tisuća što ovaj grad od nešto manje od tristo tisuća stanovnika čini vrlo mladenačkim i vibrantnim mjestom.
 

„Uz to što se školarine financiraju iz javnih sredstava, imamo i potpisane ugovore sa svim državama bivše Jugoslavije, među njima i s Hrvatskom, da studenti koji dolaze iz tih zemalja, kod nas ne plaćaju školarinu, tako da nam se poveća broj polaznika iz tih država“, rekla je prof. dr. Ljubica Knežević Cvelbar sa Sveučilišta u Ljubljani za HRT-ovu emisiju.

 


Studenti ostvaruju popuste u svim restoranima u Sloveniji


Studenti Ljubljanu odabiru kao mjesto studiranja zato što im nudi vrlo dobre uvjete. U HRT-ovoj emisiji ističu kako su studenti u Ljubljani tretirani kao građani prvog reda.
 

„Imaju bonove za studentsku prehranu s kojima mogu jesti u svim restoranima u Sloveniji. S bonovima imaju popust od 50 do 70 posto. Tako da su kod nas studenti uglavnom u restoranima. Uređen je i studentski rad preko studentskih servisa tako da mogu i raditi. Imaju i popuste na prijevoz, na ulaz na kulturna zbivanja“, dodala je Cvelbar.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA