LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište budućnosti

Ovo je prvo sveučilište u Republici Hrvatskoj s Međunarodnim znanstvenim savjetom

Znanstveni savjet osnovan je s ciljem praćenja i unaprjeđenja znanstvene djelatnosti, ali i razvoja strategije i politike Sveučilišta u pogledu znanosti.

Znanstveni savjet osnovan je s ciljem praćenja i unaprjeđenja znanstvene djelatnosti, ali i razvoja strategije i politike Sveučilišta u pogledu znanosti.

Još jedno veliko postignuće hrvatske akademske zajednice je osnivanje prvog Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Hrvatskoj. Također, na konstituirajućoj sjednici drugog Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci, izabran je novi predsjednik.

Na sjednici održanoj 20. listopada 2023. godine za novog predsjednika izabran je prof. dr. sc. Igor Mezić, ugledni znanstvenik s University of California, Santa Barbara.
 

„Imenovanje članova Međunarodnog znanstvenog savjeta provedeno je na prijedlog rektorice prof. dr.sc. Snježane Prijić-Samaržije, na sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci održanoj 23. svibnja 2023. godine. To savjetodavno tijelo osnovano je s ciljem praćenja i unapređenja znanstvene djelatnosti te razvoja strategije i politike Sveučilišta u području znanosti.” – stoji u objavi riječkog sveučilišta.


Rektorica Sveučilišta zahvalila se članovima Međunarodnog znanstvenog savjeta na njihovu odazivu i dragocjenom doprinosu prema ispunjenju cilja da riječko sveučilište postane sveučilište budućnosti.

Prvi korak prema tome bilo je konstituiranje Međunarodnog znanstvenog savjeta – dogovoren je način rada i povezivanja sa znanstvenicima i istraživačima Sveučilišta u Rijeci preko pozvanih predavanja, konferencija i okruglih stolova.

Zatim je uslijedila rasprava, u kojoj su članovi Savjeta izrazili svoje preporuke za daljnji razvoj znanosti i istraživanja na Sveučilištu u Rijeci – s naglaskom na jačanje međunarodne suradnje, konkurentnosti i unaprjeđenja kvalitete istraživanja.

FOTO: YT SCREENSHOT, ILUSTRACIJA