LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
OTP Virtualni savjetnik

Evo koliko dugo možete koristiti besplatan studentski paket u banci

Vrlo često nismo svjesni kolika je pogodnost moći besplatno koristiti sve bankarske usluge zahvaljujući studentskom statusu. A što nakon diplomiranja?

Vrlo često nismo svjesni kolika je pogodnost moći besplatno koristiti sve bankarske usluge zahvaljujući studentskom statusu. A što nakon diplomiranja?

Često nismo ni svjesni koje sve pogodnosti donosi studentski status. Jedna od njih je i besplatni studentski paket u banci. Apsolutno sve usluge za studente potpuno su besplatne. Koristiti ih možete do diplomiranja, odnosno do navršene 26. godine života. Nakon toga, OTP banka obavještava vas o isteku prava na korištenje tekućeg računa, a pravo na daljnje korištenje možete ostvariti predočenjem novog uvjerenja o upisanoj godinu ili indeksa. Ako nakon toga ne dostavite banci potvrdu o nastavku studiranja bit ćete bez paketa, a istek paketa znači da se sve usluge koje imate počinju naplaćivati. Za ugovaranje paketa jednostavno svratite u poslovnicu OTP banke, a ako ne želite čekati u redu javite se putem poveznice pa će vas iz banke nazvati i dogovoriti sastanak u poslovnici.
 

Mogu je dogovoriti i prekoračenje na računu


Dok imate studentski paket, moguće je dogovoriti i prekoračenje na računu. Potrebno je imati redovni priljev po tekućem računu ili ugovoriti trajni nalog s računa s redovnim priljevom. Za više informacija možete ugovoriti online sastanak u poslovnici. Slično vrijedi i za mjesečne limite koje možete samostalno odrediti uplatama na Visa web račun. Tako smanjujete rizik zloupotrebe jer na računu imaš točno onoliko sredstava koliko kupnjom planirate potrošiti. Moguće je postavljanje dnevnog limita za podizanje gotovine na bankomatima i za plaćanja na prodajnim mjestima.

U OTP banci trenutno ne postoji opcija podizanja gotovine na bankomatu bez kartice. Popis svih bankomata možete pronaći ovdje. Ako ste u potrebi koristiti neki drugi bankomat, važno je znati da iznos naknade za podizanje gotovine karticama OTP banke d. d. na bankomatima drugih banaka u Republici Hrvatskoj ovisi o vrsti kartice koju imate. Najčešće korištene kartice za podizanje gotovine na bankomatima su debitne kartice, a naknada za podizanje gotovog novca na bankomatima drugih banaka u Republici Hrvatskoj za debitne kartice iznosi 2,5%, najmanje 3,32 EUR ili protuvrijednost u drugoj valuti. Ako hitno trebate gotovinu, a bankomat nije u blizini, novac sa svog tekućeg računa možete podići i na svim prodajnim mjestima Tiska. Za korisnike debitnih kartica OTP banke za građane naknada za ovu transakciju iznosi samo 0,66 EUR!
 

Kredit namijenjen studentima
 

Za sve one koji planiraju na Erasmus ili školovanje u inozemstvu, tu je OTP Studentski kredit za obrazovanje. Visina kredita je 10 000 do 20 000 EUR, uz rok otplate 1 do 7 godina bez troška odobravanja kredita. Otplata kredita vrši se u jednakim mjesečnim anuitetima, a postoji mogućnost otplate kredita nakon završetka školovanja. Također, možete izabrati i studentski gotovinski kredit, koji je namijenjen studentima na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, sa statusom redovnog ili izvanrednog studenta koji studiraju i na državnim i privatnim fakultetima, uključujući i studente koji su na studiju u inozemstvu. Kredit se odobrava u iznosu od 1000 do 10 000 eura uz rok otplate do 7 godina. Za više informacija posjetite najbližu poslovnicu ili nazovi Kontakt centar OTP banke d. d. na besplatan broj: 0800 21 00 21.

Ako s obzirom na sve pogodnosti koje OTP banka ima za mlade, razmišljate da se prebacite iz neke druge banke, dovoljno je posjetiti najbližu poslovnicu OTP banke i potpisati punomoć za prebacivanje računa, a sve ostalo će srediti djelatnici banke. Sa sobom ponesite:
 

  • važeći identifikacijski dokument (osobna iskaznica ili putovnica),
  • OIB,
  • IBAN broj transakcijskog računa kojeg prebacujete,
  • podatak o uslugama koje prebacujete (transakcijski računi, trajni nalozi, izravna terećenja i ponavljajući dolazni kreditni transferi poput plaće i mirovine),
  • Potvrdu o studiranju ako još uvijek imate status studenta (uvjerenje o upisanoj akademskoj godini ili kopiju indeksa).


Klikom na link možete ugovoriti sastanak u poslovnici.

Vrlo jednostavno i bezbrižno možete koristiti cijelu paletu proizvoda OTP banke namijenjenih mladima. A ako u bilo kojem trenutku zapnete ili trebate pojašnjenje oko usluga i proizvoda, tu je vaš OTP Virtualni savjetnik. Pišite nam!

FOTO: PEXELS