LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Stipendije Zagrebačke županije: osigurano 271 tisuća eura

Županija će uz „stare stipendiste“ dodijeliti još 30 novih stipendija za studente i 45 za učenike: dijelit će se prema kriteriju izvrsnosti i socijalnom statusu.

Županija će uz „stare stipendiste“ dodijeliti još 30 novih stipendija za studente i 45 za učenike: dijelit će se prema kriteriju izvrsnosti i socijalnom statusu.

Učenici i studenti s prebivalištem na području Zagrebačke županije mogu se prijaviti na njen Natječaj za stipendiju za školsku/akademsku godinu 2023./2024. Županija je osigurala nešto više od 271 tisuća eura za 75 novih stipendista i za takozvane stare stipendiste – ako su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja u novoj školskoj/akademskoj godini, stoji na službenoj stranici Zagrebačke županije

 

Prijava na natječaj

 

Iz Županije pozivaju sve zainteresirane učenike i studente da se do 18. listopada 2023. godine jave na natječaj.
 

„Prijave se dostavljaju osobno u Pisarnicu Zagrebačke županije ili poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom „Za natječaj za dodjelu stipendije“.“ – stoji na stranici.


Tekst natječaja i prijavni obrazac potražite ovdje, a više informacija može se dobiti na brojeve telefona 01/6052-849 i 01/6009-492.
 

„Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose gotovo 80 eura za učenike i gotovo 160 eura za studente.“ – stoji na stranici.

 

Stipendija prema kriteriju izvrsnosti

 

Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera.

 

Stipendija prema socijalnom kriteriju

 

Studentima će se prema socijalnom kriteriju dodijeliti samo do 15 stipendija, a za učenike se dodjeljuje do 25 stipendija. S time da je njih 10 namijenjeno deficitarnim zanimanjima: limar, klesar, mesar, medicinska sestra, dentalni asistent, pediker, kuhar, elektroinstalater, elektromehaničar, bravar, limar, alatničar, tokar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, fasader, staklar, krojač, zidar i drugim.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama Zagrebačke županije, svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji te na web stranici Zagrebačke županije u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

 

FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA