LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klimatski aktivizam

Greta Thunberg izdaje novu knjigu u suradnji sa sto vodećih stručnjaka i aktivista za klimatske promjene

Ovom knjigom daje holistički pregled najvećih planetarnih kriza današnjice. 

Ovom knjigom daje holistički pregled najvećih planetarnih kriza današnjice. 

Greta Thunberg napisala je novu knjigu u suradnji s vodećim stručnjacima i aktivistima za klimatske promjene, prenosi Green.hr. Ovom knjigom daje holistički pregled najvećih planetarnih kriza današnjice. 

Knjiga pod nazivom The Climate Book koja izlazi ove jeseni, točnije 27. listopada, sadrži stavove renomiranih znanstvenika, stručnjaka za klimu i aktivista kao što su Johan Rockstrom, Michael E Mann, Katharine Hayhoe, Friederike Otto, Stefan Rahmstorf, Saleemul Huq, Carlos Nobre, Thomas Piketty, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Naomi Klein i Amitav Ghosh.
– Odlučila sam upotrijebiti svoju platformu kako bih napisala knjigu temeljenu na recentnim i relevantnim znanstvenim otkrićima – knjigu koja pokriva sve krize današnjice, klimatsku, ekološku i krizu održivosti. Zato što je klimatska kriza, naravno, simptom mnogo veće krize održivosti. Nadam se da će ova knjiga na neki način dati razumijevanje o ovim različitim, ali usko povezanim krizama. – rekla je Greta Thunberg u priopćenju. 
Osim toga, Greta će u knjizi podijeliti svoja iskustva vezana za klimatski aktivizam, konkretno, govorit će o rasprostranjenosti greenwashinga jer smatra da je to jedan od naših najvećih problema.
FOTO: PRESS