LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt CROK-a i Impressa

U tijeku prijave na besplatne radionice filmske režije „Mali veliki redatelji”; polaznici snimaju svoj film

– Sudionici će imati priliku učiti o osnovama režije, pisanju scenarija, snimanju i montaži. Kroz teoriju i praktične zadatke, korak po korak stvaraju vlastiti kratki film, a tijekom cijelog procesa imaju podršku redatelja Tomislava Šobana. – ističu iz CROK-a.

– Sudionici će imati priliku učiti o osnovama režije, pisanju scenarija, snimanju i montaži. Kroz teoriju i praktične zadatke, korak po korak stvaraju vlastiti kratki film, a tijekom cijelog procesa imaju podršku redatelja Tomislava Šobana. – ističu iz CROK-a.

Otvorene su prijave za sudjelovanje u novom ciklusu radionica u sklopu projekta Mali veliki redatelji

– Rijetko tko barem jednom u životu nije sanjao da sudjeluje u stvaranju sedme umjetnosti. Ovim projektom otvara se upravo ta mogućnost, pri čemu svatko ima priliku pretočiti vlastitu ideju u film. Kroz trinaest radionica sudionici će imati priliku učiti o osnovama režije, pisanju scenarija, snimanju i montaži. Kroz teoriju i praktične zadatke, korak po korak stvaraju vlastiti kratki film, a tijekom cijelog procesa imaju podršku mentora, filmskog redatelja Tomislava Šobana, koji je ujedno i izvoditelj radionica. – ističu organizatori.

Tomislav Šoban pojašnjava:

–  Sve radionice osmišljene su tako da budu interaktivne i podržavaju kreativnost. Nastoji se sudionike upoznati s jezikom filmaša, a da pritom sadržaj bude pitak i zanimljiv.

Pripremljena je i posebna radionica Razgovor s velikim redateljem u okviru koje će sudionici imati priliku razgovarati s poznatim redateljem, kao gostom predavačem, i postavljati mu pitanja o njegovom iskustvu i pristupu filmu, navode organizatori. Osim dva redatelja, u projektu sudjeluju i dvije filmske producentice, čime se projektni tim potrudio stručno potkovati i pružiti svojim sudionicima što kvalitetniji sadržaj.

Ovaj je ciklus namijenjen mladima do 25 godina. Sadrži, kao što je prethodno navedeno, 13 radionica, koje se odvijaju online i besplatne su, a sudionici po njegovu završetku dobivaju potvrdu o sudjelovanju. 

– Prvim ciklusom obuhvatili smo učenike 5. razreda osnovne škole, dok smo drugi namijenili srednjoškolcima, a ostale dobne skupine obuhvatit ćemo sljedećima. Veselimo se prijavama i svim kratkim filmovima koji nastanu kao rezultat ovog projekta. – ističe Ivana Grubišić Perišić, filmska producentica i koordinatorica na projektu.

Nakon što se prvi ciklus, koji je već u tijeku, ekspresno popunio, objavljen je poziv i za ovaj drugi koji počinje 14. travnja. Na Facebook stranici Centra za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava nalazi se i raspored drugog ciklusa. Prijave se pak vrše ispunjavanjem obrasca na poveznici.

Projekt provodi spomenuti Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava u partnerstvu s Udrugom za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu Impress Daruvar. Ukupna je vrijednost projekta 499.156,00 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 424.282,60 kn.
 
FOTO: PIXABAY