LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Borba za rodnu ravnopravnost

Razvijena inovativna društvena igra „Fierce Women“; za ilustracije strašnih žena po 160 eura

Do srijede, 24. lipnja, zaprimaju se ilustracije strašnih žena na natječaju Fierce Women WOW Cards. Dodijelit će se po 160 eura za svaku ilustraciju koja će se na koncu iskoristiti.

Do srijede, 24. lipnja, zaprimaju se ilustracije strašnih žena na natječaju Fierce Women WOW Cards. Dodijelit će se po 160 eura za svaku ilustraciju koja će se na koncu iskoristiti.

Svojim radom želiš podržati borbu za prava žena i rodnu ravnopravnost te svojim kreativnim izričajem utjecati na društvenu promjenu? Udruga K-Zona traži umjetnice koje će joj pomoći predstaviti 30 strašnih žena iz Irske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske u prvom expansion decku kartaške igre Fierce Women.

K-Zona je, naime, 2018. godine razvila inovativnu društvenu igru Fierce Women koja svoje igrače/ice upoznaje sa ženama koje su doprinijele društvu u poljima kulture, politike, znanosti, feminizma, ljudskih prava i umjetnosti. Radi se o zabavnom, edukativnom i društveno korisnom proizvodu koji nam daje priliku da temu rodne ravnopravnosti na suptilan način uvedemo u svoje društvene krugove. S organizacijama Mesto žensk (Slovenija), Tiiiit! Inc. (Sjeverna Makedonija) i Outlandish Theatre Platform (Irska), udruga trenutno provodi projekt Women on Women (WOW) / Žene o ženama s ciljem povećanja vidljivosti inspirativnih žena koje mijenjaju naša društva nabolje, a nakon prve dodjele nagrada za Strašne žene godine, na ovome nastavlja raditi realizacijom prvog Fierce Women WOW expansion decka.

Umjetnice koje se žele prijaviti na natječaj trebaju odabrati jednu do tri žene iz popisa Strašnih žena i predstaviti ju svojim jedinstvenim stilom. Osim imena strašnih žena, u popisu se nalaze i njihove kratke biografije te linkovi s dodatnim informacijama. Organizatori ističu kako im je važno da se ilustracija ne sastoji isključivo od lica žene već da simbolički uključi i njezin rad te pozivaju umjetnice da inspiraciju potraže u ilustracijama iz originalnog decka.

Natječaj Fierce Women WOW Cards otvoren je za sve umjetnice, ilustratorice i dizajnerice iz Europe. Rad s kojim se prijavljujete ne mora biti dovršen – za prijavu je dovoljno poslati i skicu ilustracije, a odabrane će umjetnice kasnije imati priliku dodatno raditi na svojoj ilustraciji. Također, nakon selekcijskog postupka, moguće je da odabranim umjetnicama budu dodijeljene i dodatne strašne žene koje će trebati ilustrirati.

Prijave se zaprimaju preko Google obrasca najkasnije do srijede, 24. lipnja 2020. u 23:59 CET. Odabrane umjetnice očekuje:

  • nagrada od 160 Eura (bruto) za svaku ilustraciju koja bude uključena u Fierce Women WOW cards expansion deck
  • ilustracija/e će biti uključena u Fierce Women WOW cards expansion deck i promovirana na različitim kanalima projektnih partnera (Facebook, Instagram, web-stranice, festivali i druga događanja)
  • 5 primjeraka Fierce Women WOW cards expansion decka i jedan primjerak kartaške igre Fierce Women

Osim umjetnica, iz K-zone pozivaju i sve one koji podržavaju projekt da s njima podijele tko su strašne žene koje ih inspiriraju. Klikni i predloži Strašnu ženu!
 

Članak je objavljen u sklopu projekta Kutak ravnopravnosti koji provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Centrom za razvoj mladih te uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sadržaj je isključivo odgovornost Ženske sobe i CERM-a. 
FOTO: PIXABAY