LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hackathon

Tim s FOI-ja osvojio prvu nagradu na HACK IT DAYZU

Monika Tenšić, Igor Rinkovec, Kristijan Gašljević i Ivan Solić odnijeli su pobjedu s projektom koji olakšava videokomunikaciju gluhonijemim osobama.

Monika Tenšić, Igor Rinkovec, Kristijan Gašljević i Ivan Solić odnijeli su pobjedu s projektom koji olakšava videokomunikaciju gluhonijemim osobama.

U organizaciji Hrvatskog Telekoma, u Zagrebu je 25. studenog 2018. održan treći po redu HACK IT DAYZ. U velikoj konkurenciji od devet timova prvu nagradu osvojili su studenti Fakulteta organizacije i informatike okupljeni u tim EMOJI.

Tim EMOJI čine Monika Tenšić, Igor Rinkovec, Kristijan Gašljević i Ivan Solić koji su dokazali kako su timski rad, znanje, vještine i upornost garancija uspješnog sudjelovanja i postizanja velikih uspjeha. Oni su u 24 sata morali osmisliti i predstaviti projekt vezan uz budućnost videokomunikacije, a pobjedu su odnijeli projektom koji olakšava videokomunikaciju za gluhonijeme osobe.

Njihovo inovativno projektno rješenje koristi digitalnu transformaciju znakovnog jezika u zvuk, tj. tekst te transformaciju zvuka u tekst kako bi olakšao svakodnevnu (privatnu i poslovnu) komunikaciju osobama s poteškoćama u govoru i sluhu. Pomaže i onima u njihovu okruženju jer će bez poznavanja znakovnog jezika moći komunicirati s gluhonijemom osobom, a ista će moći preko aplikacije komunicirati u drugom smjeru. Članovi tima ističu kako im je cilj bio pružiti jednake šanse za komunikaciju i interakciju s osobama koje je inače nemaju bez asistenata ili drugog posrednika.

 

FOTO: FOI