LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SIK-ov projekt

Objavljen „Studentski informativni priručnik”: sadrži pregršt vrlo korisnih informacija

Objavljen je e-priručnik koji sadrži temeljne informacije vezane uz mlade, posebice studente, i njihove interese, a postepeno je nastajao tijekom 12 mjeseci provedbe projekta „Informiranje – pravo mladih”.

Objavljen je e-priručnik koji sadrži temeljne informacije vezane uz mlade, posebice studente, i njihove interese, a postepeno je nastajao tijekom 12 mjeseci provedbe projekta „Informiranje – pravo mladih”.

Udruga Studentski informativni kutak u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih, provedenog uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politku, objavila je e-priručnik naziva Studentski informativni priručnik.  

Sadržava temeljne informacije vezane uz mlade, posebice studente, i njihove interese, a postepeno je nastajao tijekom 12 mjeseci provedbe projekta, i to kao odgovor na prepoznate potrebe korisnika. Kako je u sklopu projekta otvoren info centar, tijekom individualnih su konzultacija zabilježena najčešća pitanja te time detektirana ključna područja u kojima postoji potreba za objedinjavanjem relevantnih i točnih informacija na jednom mjestu.   

Ispostavilo se da brucošima i studentima nižih godina studija nedostupnost ili nepreglednost podataka o studentskim domovima, Sveučilištu u Zagrebu, Studentskom centru, knjižnicama, menzama i sl. predstavlja poteškoće prilikom prilagodbe na studentski život, stoga je SIK sadržaj priručnika u velikoj mjeri podredio njima. Kako su mnogi mladi pristigli u ovaj grad zbog obrazovanja te ga nisu prije poznavali, pokazalo se važnim pružiti im podatke o javnom prijevozu unutar istog. Nanizali su se upiti o adresama na koje mogu pokucati za medicinsku pomoć te su iz tog razloga prikupljene informacije o nadležnim fakultetskim liječnicima, ali i popis domova zdravlja i hitnih pomoći u Zagrebu. Održana savjetovanja iskristalizirala su i potrebu za pružanjem podrške mladima kroz informiranje o koracima po završetku formalnog obrazovanja, stoga priručnik obuhvaća i relevantne podatke kojima će im  olakšati proces ulaska na tržište rada – savjete za pisanje životopisa i čitav niz adresa koji će im u tom periodu zatrebati. Nadalje, budući da je za položaj mladih izrazito važno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, ovaj e-priručnik je nadopunjen informacijama o kazalištima, muzejima i raznim lokacijama koje mogu posjetiti. 

Studentski informativni priručnik nalazi se u nastavku teksta, a ostat će trajno dostupan na portalu Studentski.hr te na drugim SIK-ovim kanalima. 

FOTO: STUDENTSKI.HR