LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festivalski program

Besplatne projekcije čak 9 dokumentaraca u Klubu Zona

Filmom „Colors of Citizen Engagement” ove srijede započinje jedan dio Dalmatia film festivala koji će se održati u Klubu Zona. U njegovu će se sklopu na ovoj lokaciji prikazati devet dokumentaraca.

Filmom „Colors of Citizen Engagement” ove srijede započinje jedan dio Dalmatia film festivala koji će se održati u Klubu Zona. U njegovu će se sklopu na ovoj lokaciji prikazati devet dokumentaraca.

Dio besplatnog festivalskog programa Dalmatia film festivala održat će se u Klubu Zona od 29. kolovoza do 1. lipnja. Tijekom četiriju večeri, od 20 sati, prikazat će se devet dokumentarnih filmova najnovije produkcije.

U srijedu filmska večer u Klubu Zona počinje uz njemački film Colors of Citizen Engagement koji govori o samoorganiziranju građana i transformaciji siromašne četvrti u pravu galeriju grafita i ulične umjetnosti te kratkometražni francuski film Plesačica i klaun. Četvrtak donosi domaći film o Momčilu Popadiću – Pope, vrati se – te zgode i nezgode putujućeg festivala alternativne glazbe uz zanimljiv presjek turske, grčke i talijanske alternativne glazbene scene i noćnog života.

U petak niz od tri teške priče započinje petominutni film o svakodnevici beskućnika, nastavlja se pričom o teškoj sudbini ljudi u afričkom ilegalnom rudniku zlata, koja je osvojila čak 98 nagrada na filmskim festivalima širom svijeta, te završava svjedočanstvom četvero žrtava napada kiselinom u Indiji. U subotu, posljednjeg festivalskog dana, prikazat će se neobičan i inovativan spoj dokumentarnog i animiranog filma koji dočarava umjetnički i privatni svijet osebujnog ruskog slikara Petra Zverkhovskog te film o životnoj priči ratnog veterana koji je u svojoj 94. godini postao najstariji aktivni ronilac na svijetu i nositelj Guinessovog rekorda.

Ovaj međunarodni festival igranog, dokumentarnog i promotivnog filma prethodno se održao u Sutivanu, Pirovcu i Omišu te predstavlja 52 filma, među kojima i osam dugometražnih premijera. Glavni program splitskog festivalskog izdanja počinje dan ranije i održava se u kinoteci Zlatna vrata.

FOTO: KLUB ZONA