LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska edukacija

Najveći projekt u povijesti ELSA-e Split – „Ljetna škola prava”

„Ljetne škole prava” organiziraju se u brojnim ELSA-inim članicama na europskom kontinentu, a prvi put „ELSA Summer Law School“ stiže u grad pod Marjanom.

„Ljetne škole prava” organiziraju se u brojnim ELSA-inim članicama na europskom kontinentu, a prvi put „ELSA Summer Law School“ stiže u grad pod Marjanom.

Za kraj uspješne i sadržajne akademske godine Europske udruge studenata prava ELSA-e Split stiže održavanje najvećeg projekta u njezinoj povijesti. Riječ je o Ljetnoj školi prava koja će se odvijati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu od 15. do 22. srpnja. 

Ljetne škole prava organiziraju se u brojnim ELSA-inim članicama na europskom kontinentu, a prvi put ELSA Summer Law School stiže u grad pod Marjanom. Tema je vezana uz pomorsko pravo u kojem će brojni stručnjaci stranim studentima dodatno razjasniti ovu pravnu znanost kroz teoriju i praksu.

Dolazak vodećih stručnjaka s poznatog Međunarodnog instituta za pomorskog pravo s Malte

Naglasak je svih ELSA-inih škola na akademskom i socijalnom programu u kojem su se studenti Pravnog fakulteta u Splitu, koji su ujedno organizatori ovog hvalevrijednog događaja, potrudili privući vrhunske domaće i inozemne teoretičare i praktičare, među kojima su uz hrvatske stručnjake i vodeći međunarodni stručnjaci za pomorsko pravo s International Maritime Law Institutea – IMLI sa sjedištem na Malti.

Preko 20 sati kvalitetnog akademskog programa bit će upotpunjeno razgledavanjem Hrvatskog pomorskog muzeja u Splitu, a akademski dio održavat će se u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu. Sudionici iz čak 14 europskih zemalja imat će priliku i svakodnevno uživati u splitskom noćnom životu i uz pratnju stručnog vodiča razgledati UNESCO-ve perjanice Split i Trogir.

Đir po otocima

Osim toga za oko 50 sudionika Ljetne škole prava organizirani su izleti brodom kada će sudionici posjetiti otoke, a središnji je događaj Ljetne škole gala večera.

Predsjednik ELSA-e Split Ante Škrobica izuzetno je zadovoljan organizacijom ove Ljetne škole i radom svog organizacijskog odbora koji se sastoji od 16 članova.

– Izuzetno sam ponosan na činjenicu da smo u jednoj akademskoj godini organizirali čak dvije pravne škole. Ovogodišnja Ljetna škola ujedno će biti i najveći projekt ikad organiziran od strane neke studentske organizacije na Pravnom fakultetu u Splitu. Zadovoljstvo nam je što ćemo ugostiti brojne kolege iz svih krajeva Europe te im omogućiti stjecanje dodatnog znanja na temu pomorskog prava i upoznati ih s arhitekturom i prirodnim ljepotama Splita, Trogira i naših otoka. Hvala svim koji su doprinijeli ovom projektu– rekao je Ante Škrobica ističući zadovoljstvo ovogodišnjim postignućima udruge.

Visoko podignuta letvica svim udrugama na Sveučilištu u Splitu

Dokaz da Europska udruga studenata prava ELSA Split diže visoko letvicu u organizaciji događaja među studentskim udrugama na Sveučilištu u Splitu jest činjenica da je jedina od 300 ELSA podružnica u cijeloj Europi koja je organizirala i Ljetnu i Zimsku školu prava. Podsjetimo, sedmodnevna ELSA Split Winter Law School održavala se početkom ove godine na temu Međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava.

Nema sumnje da će sudionicima Ljetne škole prava u Splitu biti ugodno kao i onima u siječnju ove godine te da će dobiti kvalitetno znanje i iskustvo od najboljih europskih stručnjaka za pomorsko pravo, ističu studenti organizatori. 

FOTO: ŽELJKO KRNČEVIĆ/STUDENTSKI.HR