LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FINANCIJSKA PODRŠKA

Japanska nevladina organizacija nudi 20 stipendija za znanstvena istraživanja na Dalekom istoku

Otvorene su prijave za stipendiju japanske nevladine organizacije Matsumae International Foundation, a prijaviti se mogu doktori znanosti sve do 31. kolovoza 2018. godine.

Otvorene su prijave za stipendiju japanske nevladine organizacije Matsumae International Foundation, a prijaviti se mogu doktori znanosti sve do 31. kolovoza 2018. godine.

Matsumae International Foundation (MIF) japanska je nevladina organizacija koja stipendira znanstvena istraživanja još od 1980. godine Sam fond organizacije temelji se na dobrovoljnim donacijama mnogih Japanaca koji se javljaju na poziv osnivača fondacije – dr. Shigeyoshija Matsumaeja. Donori su veće korporacije i grupe, ali veći dio donacija ipak dolazi od individualaca koji podržavaju ideale samog osnivača MIF-a.

Za 2019. godinu dodjeljuje se ukupno 20 stipendija, a prioritet imaju istraživanja u područjima prirodnih i tehničkih znanosti te biomedicine i zdravstva. Stipendija je prije svega namijenjena postdoktorskoj razini studija, pa je važno spomenuti kako kandidati moraju biti doktori znanosti ili im MIF mora potvrditi da imaju tome jednake akademske kvalifikacije. Također kandidati sami moraju odabrati u kojoj instituciji žele istraživati te se moraju pobrinuti da ih institucija domaćin prihvati i odgovori na njihov poziv.

Stipendija pokriva početne troškove, zdravstveno i putno osiguranje, avioprijevoz, mjesečne prihode za istraživanje i boravak te također financira i troškove upoznavanja japanske kulture, tradicije i povijesti kao i izvještaj o završenom istraživanju te MIF-publikacije. Za ovu stipendiju možete se prijaviti sve do 31. kolovoza 2018. godine, a sama istraživanja provodit će se između travnja 2019. i ožujka 2020. godine

Prijaviti se možete ispunjavanjem obrasca, a više detalja nalazi se na linku.

FOTO: FLICKR