LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Performans u „Kinu Forum”

Priča o dolasku u studentski dom na Savi otvara kampanju „Kazalište i mladi”

U suradnji sa studentima različitih odsjeka i smjerova, kampanja „Kazalište i mladi” u svom prvom festivalskom izlaganju nudi posjetiteljima niz različitih programa. Započet će s performansom o prijelazu u studentski način života koji je režirala Kristina Grubiša.

U suradnji sa studentima različitih odsjeka i smjerova, kampanja „Kazalište i mladi” u svom prvom festivalskom izlaganju nudi posjetiteljima niz različitih programa. Započet će s performansom o prijelazu u studentski način života koji je režirala Kristina Grubiša.

Ovog se utorka, 12. lipnja, od 18:30 u Kinu Forum Studentskoga doma Stjepan Radić performansom Zagreus in Zagreb otvara kampanja Kazalište i mladi koja će trajati do 14. lipnja. Performans predstavlja suradnju sa studentskim amaterskim kazalištem Filozofskog Fakulteta – Gastritis theatar.

U suradnji sa studentima različitih odsjeka i smjerova, kampanja Kazalište i mladi u svom prvom festivalskom izlaganju nudi posjetiteljima niz različitih programa – kazališne izvedbe, performans, okrugli stolovi i javne tribine. Njihov je cilj približiti izvedbenu umjetnost i kazališnu djelatnost upravo studentima. 

Spomenuti performans sadrži elemente dionizijske povorke, tj. velikih dionizija kojima se otvarao kazališni festival u antici koji je trajao tri dana. Program festivala prati obrazac grčkog festivala (prvi dan tragedija, drugi dan komedije). Performans se sastoji od povorke i kratke plesne koreografije, a sveukupno traje 10–15 minuta. 

Ujedno, uspostavljena je suradnja sa studenticom i pobjednicom ovogodišnjeg Fashion Incubatora Marijanom Cigić, čije kreacije glumci nose. Glazbena podloga sastoji se od ritmičke pratnje na udaraljama tijekom procesije, Clockwork Orange Music for the Funeral March of Queen Mary Main Title Theme pjesme i covera pjesme Naranča benda Putokazi.

Tema je dolazak studenata u studentski dom i prijelaz u studentski način života, sa svim problemima i odgovornostima koje on nosi. Iz sigurne udobnosti kućnog doma dolazimo stanje zbrkanosti, nesigurnosti, anksioznosti i kompeticije. Kao rješenje i izlaz iz te situacije prvotno nalazimo konflikt koji nije adekvatan, i stvara kontraefekt. Poučeni tom lekcijom vraćamo se korijenima i simbolu tradicije te u grupnom zajedništvu pronalazimo radost, snagu i potporu za ostvarivanje daljnjih ciljeva.

Sadržaj je režirala Kristina Grubiša, a izvode ga Iva Breški, Kristina Grubiša, Karla Katić, Buga Kranželić, Marija Stjepanović, Veronika Štefanko, Antonela Tošić i Laura Vuksan. Cijena ulaznice za cjelokupni dnevni program iznosi 10 kuna, a može se kupiti na ulazu u prostor Kina Forum (SD Stjepan Radić).

FOTO: STUDENTSKI.HR