LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica

Jesmo li mogli bolje iskoristiti članstvo u EU-u, odgovorit će Zoran Milanović na Sveučilištu Sjever

Kroz interaktivno će se predavanje studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Kroz interaktivno će se predavanje studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Bivši predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović gostuje u Sveučilišnom centru Koprivnica gdje će, u dvorani A01, održati predavanje pod nazivom Pet godina članstva u Europskoj uniji: izazovi vanjskoj i unutarnjoj politici Republike Hrvatske. Događaj je zakazan za ponedjeljak, 11. lipnja, u 16:30.

Kroz interaktivno će se predavanje studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Također, posjetitelji će imati priliku saznati što je Hrvatskoj donijelo članstvo i jesmo li mogli bolje iskoristiti prigodu koja nam je pružena, prijeti li EU-u stvarna podjela na više brzina ako se ne promijeni, može li iskustvo Hrvatske pomoći državama Zapadnog Balkana na njihovu putu prema članstvu u Uniji, kakve su mogućnosti malih i ispodprosječno razvijenih država u integracijama i savezima poput EU-a i NATO-a te kako iz perspektive premijera manje članice EU-e izgleda proces odlučivanja na sastancima Europskog vijeća.

Pored navedenog, Zoran Milanović će se u sklopu predavanja dotaknuti i teme o kontinuiranom iseljavanju i sveprisutnom utjecaju političke elite na ekonomiju i društveni život.

FOTO: SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA