LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iskorištavanje potencijala

Profesorica s bogatim iskustvom kreira nove programe za mlade

Pokrenuta je anketa čiji će rezultati poslužiti za osmišljavanje programa iskorištavanja potencijala na najbolji mogući način, a namijenjena je mladim osobama.

Pokrenuta je anketa čiji će rezultati poslužiti za osmišljavanje programa iskorištavanja potencijala na najbolji mogući način, a namijenjena je mladim osobama.

S 10-godišnjim iskustvom rada sa studentima kojima predaje u visokoj školi, ali i značajnim doticajem s coachingom, dr. sc. Anita Prelas Kovačević odlučila je usmjeriti svoj fokus na osmišljavanje programa koji će služiti kao podrška mladima. Kroz njih će mladi učiti kako iskoristiti svoj potencijal na najbolji mogući način, kako pravilno postaviti ciljeve tako da ih doista i ostvare, ali i puno drugih korisnih stvari koje se mogu primjenjivati u svakodnevnom životu, istaknula je.

Kako bi se još pomnije upoznala s potrebama mladih, pokrenula je online anketu čiji će joj rezultati poslužiti za osmišljavanje spomenutih programa, odnosno radionica koje će ti programi obuhvatiti. Pitanja koja obuhvaća odnose se na samopercepciju, snove, ciljeve i uspješnost, a za njihovo je ispunjavanje potrebno izdvojiti tek pokoju minutu.

Profesorica Prelas Kovačević objasnila je što mladima danas nedostaje:

– Naime, iz vlastitog iskustva kao predavač u visokoj školi mogu slobodno reći kako mladima danas nedostaje entuzijazma, motivacije, pozitivizma (što i sami na kraju priznaju). Kad ih pitate što žele biti ili raditi u životu oni ne znaju, čast izuzecima. Oni nemaju odgovor na ova, naizgled vrlo jednostavna pitanja. Nedostaje im vizija o tome što žele biti, raditi ili imati. I nekako mi se čini da žive od danas do sutra. Međutim, ono što kod većine nedostaje je samopouzdanje i motivacija da krenu naprijed.

Napomenula je da kroz jedan od kolegija koji vodi studenti imaju priliku osmišljavanja i razvijanja svojih poduzetničkih ideja te da je tu zapravo uvidjela da studenti zaista imaju kreativnosti i potencijala da naprave čudo, ali te ideje nerijetko ostaju samo ideje. Prema rezultatima njenog preliminarnog istraživanja pokazalo se da se većina studenata više bavi neuspjehom nego uspjehom te da većina ne ostvaruje ciljeve koje si postavi niti završi ono što započne.

– I ono što je bitno, većina ispitanika htjela bi koristiti uslugu (program, radionicu ili coaching) u rješavanju njenog problema i, ono što je po meni najvažnije, spremni su raditi potrebne korake da ostvare svoj cilj tj. postignu željeni rezultat. – dodaje.

Navodi još razloga za pokretanje ovakve jedne inicijative:

– Još jedan razlog za pokretanje ovakve jedne inicijative i moje je vlastito iskustvo. Da sam imala još kao dijete, kao mlađa, priliku da mi netko pomogne da otkrijem sebe, da spoznam što bih ja zaista htjela raditi, vjerujem da ne bi prošlo toliko puno vremena da pronađem to nešto što će me ispuniti, činiti sretnom, zadovoljnom…

Na koncu, napominje kako prepoznaje neograničeni potencijal u mladim ljudima te je odlučna u kreaciji programa kroz koji će ih naučiti kako taj ogromni potencijal iskoristiti na najbolji mogući način. 

– Kako biste u životu postigli ono što želite, morate znati što to doista želite, a jasnoća je ključan preduvjet. – poručuje.

Ispunite, stoga, anketu i pomozite joj da vam pomogne!

FOTO: FLICKR