LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt udruge eSTUDENT

Studentski krediti tek su jedna od tema „Financial Weeka”

Od ponedjeljka do petka na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i u Zagrebačkoj burzi održat će se vrlo zanimljive aktivnosti kojima je u fokusu druga strana financija.

Od ponedjeljka do petka na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i u Zagrebačkoj burzi održat će se vrlo zanimljive aktivnosti kojima je u fokusu druga strana financija.

Za sve željne novih znanja, zaljubljenike u financije i one koji će to tek postati, eSTUDENT i ove godine organizira Financial Week. Riječ je o projektu koji kroz predavanja i radionice stručnjaka studentima prikazuje drugu stranu financija. Ove godine održat će se od 7. do 11. svibnja. 

U ponedjeljak Gorjana Banjanin i Danijel Peršić iz ZABA-e otvorit će tjedan posvećen financijama predavanjem Studentski krediti – da ili ne? Ne znate kako plaćati školarinu ili financirati troškove života tijekom studiranja? Zanima vas pod kojim uvjetima studenti mogu dobiti kredite i koje su prednosti i nedostaci studentskih kredita? Odgovore potražite na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u 14 sati.

Svima u sjećanju svježa je financijska kriza koja je nastupila 2007. godine Očekuje li nas nova kriza, zbog kojih događaja stručnjaci predviđaju njen nastup i na koji bi se način kriza mogla izbjeći? Na ova će vam pitanja 8. svibnja u 14 sati odgovoriti mag. oec. Josip Kokanović (analitičar) i dr. sc. Saša Ivanović (direktor podružnice ADMIRAL MARKETS) predavanjem Sprema li se nova financijska kriza?. Osvrnut će se i na kriptovalute i njihova trenutna i moguća kretanja uslijed promjena na financijskom tržištu.

U srijedu kreativci dolaze na svoje. Kristijan Cinotti, direktor tvrtke Mazars Cinotti, održat će predavanje Kreativno računovodstvo. Uvijek ste se pitali kako i zbog čega su pojedini menadžeri kažnjeni zbog zlouporaba financijskih izvještaja? Kada kreativno računovodstvo prelazi u kriminal? Dođite u 14 sati na Ekonomski fakultet u Zagrebu i otkrijte metode kreativnog računovodstva te kako ih prepoznati.

Nakon kreativnosti, Financial Week vodi vas u porezne oaze – područja bez ili s niskim poreznim opterećenjem. Poreznom se oazom naziva bilo koja zemlja u kojoj propisi omogućuju stranim investitorima umanjivanje vlastitih poreznih davanja prijavljivanjem offshore kompanija. Nazivaju se još i utočištem ili rajem, a ako vas zanima vode li vas one u blagostanje ili propast, dođite na EFZG u četvrtak u 14 sati. Predavanje Vode li vas porezne oaze u raj ili zatvor? održat će Krešimir Lipovšćak, partner iz Crowe Horwatha.

Nakon poreznih oaza, u 16:30 slijedi povratak u realnost. Ponudit će se rješenje onima kojima mjesec traje predugo i koji vječno rastežu od prvog do prvog. Naučite upravljati zarađenim novcem na radionici koju će održati Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat iz Hrvatskog instituta za financijsku edukaciju. Studenti će u grupama raspoređivati budžet – od kupnje namirnica do kupnje stana.

Za petak je zakazan izlet na buduće radno mjesto u Zagrebačku burzu – jedinu hrvatsku burzu vrijednosnih papira te jednu od značajnijih burzi tog tipa u Jugoistočnoj Europi. Zaposlenici će vam pokazati i ispričati kako izgleda njihov radni dan, što je idealna prilika za sve koji maštaju o tome da će jednog dana raditi na burzi.

Sve dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici i na Facebook eventu.

FOTO: PIXABAY