LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Ministarstva obrane RH

Posljednji dani prijave za prijem u kadetsku službu za sveučilišni studij aeronautike – vojni pilot

U akademskoj godini 2018/2019. bit će primljeno do 20 kadeta. Prijave traju do 16. travnja 2018.

U akademskoj godini 2018/2019. bit će primljeno do 20 kadeta. Prijave traju do 16. travnja 2018.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je javni natječaj za prijem u kadetsku službu. Otvoren je za sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti.

U akademskoj godini 2018/2019. bit će primljeno do 20 kadeta koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate. Po završetku preddiplomskog i diplomskog studija isti će biti primljeni u djelatnu službu s mogućnošću stalnog stručnog usavršavanja i sudjelovanja u domaćim i stranim aktivnostima.

Kandidati i kandidatkinje koji se prijavljuju moraju:

  • imati državljanstvo Republike Hrvatske
  • biti rođeni 1996. godine ili kasnije
  • imati završeno srednjoškolsko obrazovanje
  • biti upisani u prvu godinu redovnog studija u prvom upisnom roku u srpnju 2018.

Također, svi prijavljeni kandidati moraju zadovoljavati kriterije za kadete koji su propisani Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijem u službu u Oružane snage Republike Hrvatske. Ne smiju biti pravomoćno osuđivani za kaznena djela navedena u članku 35. stavku 1. alineji 2. Zakonu o službi u oružanim snagama Republike Hrvatske niti se protiv njih smiju voditi kazneni postupci po službenoj dužnosti.

Kandidati i kandidatkinje prijave podnose elektronski i pismeno, a rok za podnošenje prijave je 16. travnja 2018. Detalji o prijavi i odabirnom postupku dostupni su na službenoj stranici Ministarstva obrane, a dodatne obavijesti zainteresirani mogu dobiti pozivom na telefonske brojeve 01/3784-812 i 01/3784-814 te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane.

FOTO: FLICKR