LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svemirska franšiza

Škola mačevanja, „facepainting", izrada prikladnih kostima – tek su djelić Star Wars tjedna

Osječani i Osječanke, ne zaboravite obući svoje kostime, Star Wars majice i obrisati prašinu s ostalih rekvizira jer je ovaj tjedan – Star Wars tjedan. Otkrivamo vam što vas sve očekuje.

Osječani i Osječanke, ne zaboravite obući svoje kostime, Star Wars majice i obrisati prašinu s ostalih rekvizira jer je ovaj tjedan – Star Wars tjedan. Otkrivamo vam što vas sve očekuje.

Udruge GISKO i Star Wars Hrvatska organiziraju novo izdanje Star Wars tjedna. Bogat sadržaj očekuje posjetitelje od 6. do 11. studenog 2017. u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, ali i na javnim prostorima grada.  

Svečano otvorenje zakazano je za ovaj ponedjeljak u 18 sati te predavanje Put Sile koje će održati članica Udruge, Marina Bistrović. U utorak će nekoliko članova udruge kratkim prezentacijama pokazati publici kako se od jeftinog i lako dostupnog materijala može izraditi Star Wars kostim. Srijedu će obilježiti radionica Star Wars facepaintinga Marije Cindrić i Tene Vuksanić. U četvrtak se očekuje zanimljivo predavanje i radionica izrade svoga lightsabera koju će održati Ivana Bistrović, a u petak će Domagoj Prus prezentirati svoju fanovsku Star Wars knjigu. Subota je ujedno i posljednji dan Star Wars tjedna, a obilježit će ga šetnja kostima centrom Osijeka, škola mačevanja te izvlačenje dobitnika nagradnog natječaja.

Cilj Star Wars tjedna je predstaviti knjižnicu kao mjesto druženja i interakcije kroz ljubav prema popularnoj svemirskoj franšizi koja je svoju popularnost doživjela i u književnim oblicima, a istovremeno potiče i kreativno stvaralaštvo. Tako je program prigodan za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih zaljubljenika u sagu koja plijeni pažnju publike još od 1977. godine  

Dodatni poticaj za ovakav događaj daje i činjenica kako je Epizoda VIII: Posljednji Jedi djelomično snimana u Hrvatskoj. Uz likovne radionice, tjedan nudi prezentacije i predavanja, izložbu Star Wars proizvoda i likovnih radova, društvene igre, školu mačevanja te druženje i fotografiranje s omiljenim Star Wars likovima.

Prvi put se ova manifestacija održala u studenom 2016. godine Program je nastao suradnjom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, udruge Star Wars Hrvatska i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek čiji su nastavnici i učenici pripremili likovne radove i uredili izložbeni prostor knjižnice, a također su i voditelji likovno-kreativnih radionica sa Star Wars tematikom. Inicijator Star Wars tjedna je Tihomir Taborski, član udruge Star Wars Hrvatska, a uz njega su voditelji Sandro Ambrinac, također član, te Dajana Ososlija. Prošlogodišnja manifestacija pokazala se vrlo uspješnim projektom koji je pobudio veliki interes medija, a publika je izrazila svoje zadovoljstvo.

Zato dođite na ovaj događaj i pogledajte sav zanimljivi sadržaj koji su vam organizatori pripremili jer zabave, kreativnosti i druženja neće nedostajati. Neka je Sila s vama.

FOTO: FACEBOOK