LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Volontiranjem do iskustva

Uspješno se otisni u svijet istraživačkog novinarstva uz dinamičnu praksu

Poslodavci traže iskustvo, a ti znaš samo teoriju koja ti već blijedi u sjećanju? Saznaj kako „pokupiti“ potrebne vještine i usto se dobro zabaviti.

Poslodavci traže iskustvo, a ti znaš samo teoriju koja ti već blijedi u sjećanju? Saznaj kako „pokupiti“ potrebne vještine i usto se dobro zabaviti.

Svima je jasno da završen fakultet više nije jamstvo za dobivanje željenog posla. Često se naglašava i nesrazmjer teorije koja se uči na fakultetima i stvarnih situacija u radnom okružju. Upravo zato mnogi počinju razmišljati izvan okvira i praksom uspješno upotpunjuju svoj životopis te tijekom studiranja stječu vrijedna iskustva koja ih čine sposobnima za sve profesionalne izazove. Nemoj više oklijevati jer baš tebe tražimo.

U zadnje vrijeme često nailazimo na tvrdnje da je novinarska struka u krizi te da su informacije neprovjerene i servirane nekritički. Ako ti je dosta žutila i senzacionalnih vijesti koje svakoga dana vrište s različitih tiskovina, portala i društvenih mreža, zanimat će te naš natječaj za istraživačko novinarstvo. U našoj ćeš redakciji moći naučiti kako dobiti potrebne informacije te ih protumačiti ispravno; kako ostati objektivan i prikazati situaciju iz različitih perspektiva te se na nju kritički osvrnuti. 

Ponekad ćeš sve moći učiniti samo uz pomoć tipkovnice i dobre volje, a ponekad će biti potrebno okrenuti poneki broj telefona ili posjetiti ustanove, zbog čega ćeš naučiti kako uspješno komunicirati s drugima. Dobit ćeš priliku pisati o aktualnim studentskim događajima te biti prvi ili prva u informiranju javnosti. Ponekad će napete redakcijske trenutke izbacivanja hitnih vijesti zamijeniti opuštajući odlasci u kazalište, kino, izložbe, koncerte, radionice i konferencije. U tim će situacijama čitatelji moći saznati sve o tvojim dojmovima iz prve ruke.

Ako stjecanje iskustva nije dovoljan motiv, možemo ponuditi najbolje partyje, nezaboravne teambuildinge i ekipu koja će biti tu za tebe u svakom trenutku. Brzo posjeti poveznicu i postani član redakcije, vremena za prijavu imaš do 22. listopada.

Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: FLICKR