LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatska kulturna scena

Art Labova „Pjesnička loža“ razotkrila neutaživu žeđ za poezijom

Brojni zaljubljenici u poeziju okupili su se na prvom izdanju „Pjesničke lože“. Odaziv je pokazao kako je pjesništvo važan segment hrvatske kulturne scene.

Brojni zaljubljenici u poeziju okupili su se na prvom izdanju „Pjesničke lože“. Odaziv je pokazao kako je pjesništvo važan segment hrvatske kulturne scene.

Prva Pjesnička loža neprofitne umjetničke udruge Art Lab izazvala je niz pozitivnih reakcija, a samo čitanje bilo je posjećeno kao malo koje pjesničko okupljanje održano u zadnjih godina u Zagrebu.

Pjesnička loža bila je koncipirana kao čitanje poezije s dozom performansa i s nezaboravnom atmosferom. Okupila je preko šezdeset zaljubljenika u poeziju koji su dobili priliku upoznati stvaralaštvo Anite Jezne, Tome Zidića, Martina Ladike, Marine Katinić i Hendricka Livingstona, a posebni gosti večeri bili su poznati pjesnici Siniša Matasović i Branko Čegec.

Nastup službenih gostiju odvijao se u mističnoj i skrovitoj atmosferi dosad neviđenoj na našoj pjesničkoj sceni, a publici je time ponuđeno jedno sasvim novo iskustvo. Događaj je obogatila glazbena pratnja te hrabri pojedinci koji su podijelili svoju poeziju na otvorenom mikrofonu.

Veliki interes i odaziv publike pretvorili su Art Labovo prvo događanje u spektakl i dali svima do znanja da u Hrvatskoj postoji neutaživa žeđ za poezijom. Također, jasno je pokazano da je pjesništvo još uvijek iznimno moćan i utjecajan segment na hrvatskoj kulturnoj sceni.

FOTO: FACEBOOK