LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Omiljeno jelo pečeno za tri minute

VIDEO: Pizza automati šire se SAD-om

Korisnik preko automata može izabrati osam različitih okusa. Cijena je devet američkih dolara, odnosno oko 65 kuna.

Korisnik preko automata može izabrati osam različitih okusa. Cijena je devet američkih dolara, odnosno oko 65 kuna.

Dani kada se pizza radila u pećnici su odbrojani ako se pita državljane SAD-a. Pizza ATM je budućnost, a riječ je o nekoj vrsti automata koja napravi ovo najukusnije talijansko jelo u samo tri minute. Svoju je uspješnu, testnu vožnju doživio prošle godine na Xavier Sveučilištu u saveznoj državi Ohio i sada je francuska tvrtka Paline, koja je proizvođač Pizza ATM-a, odlučila proširiti svoje poslovanje na 20 lokacija diljem SAD-a i Kanade.

Korisnik preko automata može izabrati osam različitih okusa. Nakon odabira, pizza iz posebnog hladnjaka unutar stroja kreće prema pećnici i cijela radnja traje nevjerojatnih 180 sekundi. Cijena nije baš pristupačna jer iznosi 9 američkih dolara (cca. 65 kuna) što definitivno nije najjeftinija opcija za studente.Isplati se barem jednom izdvojiti novac kako bi se probala jedinstvena pizza iz automata. 

Nemojmo zaboraviti da u Hrvatskoj postoji sličan projekt pod imenom Let's pizza koji je svoju premijeru doživio još 2012. godine na lokacijama u Dubrovniku, Pagu, Bačvicama i Makarskoj. Primijenjen je isti princip kao i ovaj u SAD-u, no trenutno nije poznato na kojim se sve lokacijama strojevi u Lijepoj Našoj nalaze. 

FOTO: PIXABAY