LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložbe, radionice, predavanja

Uskoro počinje Zgraf 12, posjetitelje očekuje bogat program

U sklopu programa Zgrafa 12 bit će predstavljene izložbe Revija i Tema te izložba studenata. Posjetitelje očekuje bogat program radionica i predavanja Eduzgraf te filmski program.

U sklopu programa Zgrafa 12 bit će predstavljene izložbe Revija i Tema te izložba studenata. Posjetitelje očekuje bogat program radionica i predavanja Eduzgraf te filmski program.

Nova godina počinje velikom međunarodnom izložbom grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. U sklopu programa Zgrafa 12 bit će predstavljene izložbe Revija i Tema te izložba studenata, bogat program radionica i predavanja Eduzgraf te filmski program, a završit će konferencijom Dizajn u praksi. Službeno otvorenje Zgrafa 12 zakazano je za 9. siječnja 2017. u 19.00, a dodjela nagrada Međunarodnog žirija Zgrafa 12 je u subotu 14. siječnja 2017. u 20.00 sati u Laubi – kući za ljude i umjetnost.

Međunarodni žiri 12. izdanja Zgrafa čine: Sanja Rocco, Jianping He, Rick Poynor, Radovan Jenko i Vaughan Oliver. Osim Revije i Teme, kao dio izložbenog programa Zgrafa 12 u prostoru galerije ULUPUH 16. siječnja 2017. u 19 sati je i otvorenje izložbe Grand Prix 11 – samostalne retrospektivne izložbe švicarskog dizajnerskog studija Peng Peng (Klaus Fromherz i Martin Geel).

Eduzgraf radionice 

Radionica Maje Kolar i Maše Poljanec MoF* – fanzin budućih zbivanja (*Museum of the Future) je popunjena. Još se uvijek stignete prijaviti za radionicu dr. Barbare Predan i dr. Petre Černe Oven Smrt u dizajnu: To ili bilo što drugo – sprint do posljednjeg daha te seminar Kratak uvod u povijest domaćeg grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija 1945.–1990. koji će voditi Dejan Kršić. Prijave za sve radionice šaljite mailom na eduzgraf@zgraf.hr.

Volontiranje

Ako imate slobodnog vremena koje želite iskoristiti produktivno, kreativno i zabavno te naučiti nešto novo, pridružite se ovogodišnjem organizacijskom timu Zgrafa 12. U sklopu organizacije Zgrafa 12 volonteri će imati priliku surađivati na postavu izložbe, organizaciji otvorenja i dodjele nagrada, sudjelovati na brojnim radionicama i predavanjima domaćih i inozemnih gostiju, te zanimljivom cjelodnevnom i večernjem zabavnom programu. Prijave su otvorene do 2. siječnja 2017., a šaljite ih mailom na zgraf12@zgraf.hr.

Konferencija Dizajn u praksi

Erasmus+ projekt Dizajn u praksi (Practicing Design) suradnički je pothvat triju europskih strukovnih dizajnerskih organizacija: Hrvatskog dizajnerskog društva (Hrvatska), organizacije designaustria (Austrija) i organizacije Javna soba (Makedonija); dvaju obrazovnih ustanova: Veleučilišta VERN' (Hrvatska) i Fakulteta umjetnosti i dizajna (Europsko sveučilište Republike Makedonije) te dvaju tvrtki: Prostoria d.o.o. (Hrvatska) i Zavar d.o.o. (Makedonija).

Cilj projekta je otkriti nove i inovativne dizajnerske obrazovne prakse radi premošćivanja jaza između obrazovanja i stručnog rada dizajnera te poboljšanja vještina dizajnera koje su potrebne za bolje društveno-gospodarske rezultate. Prvi dan konferencije organiziran je u obliku rasprava i panel diskusija sudionika uključenih u pilot-program koji se provodio tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, dok je drugi dan konferencije otvoren široj javnosti te usredotočen na otvaranje tema neformalnog obrazovanja u dizajnu, dizajna u općem obrazovanju i budućnosti dizajnerskog obrazovanja, s naglaskom na regionalnim praksama. 

Zgraf 12 ostvaren je u organizaciji ULUPUH-a. Program Zgrafa 12 možete popratiti na službenoj stranici.