LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u Komediji

Strahovito poznate, prašnjave, egzotične skladbe Stipić posvećuje rodnom Zagrebu

Tvrtko Stipić održat će koncert ove nedjelje u kazalištu Komedija. Najavljuje nezaboravnu večer punu glazbe, emocija i nostalgije uz ponekog gosta iznenađenja.

Tvrtko Stipić održat će koncert ove nedjelje u kazalištu Komedija. Najavljuje nezaboravnu večer punu glazbe, emocija i nostalgije uz ponekog gosta iznenađenja.

Ako ste proteklih mjeseci na radiju, internetu ili naprosto negdje u prolazu naletjeli na na nešto što vam se učinilo tako strahovito poznatim, a ne možete se sjetiti odakle; nešto strahovito prašnjavo i arhaično, a opet moderno i aktualno; nešto pomalo egzotično i izvanvremensko, mediteransko, latinoameričko, mitteleuropsko, a još uvijek tako preoznatljivo domaće, zagrebačko... Naletjeli ste, dakle, vrlo vjerojatno, na pjesme s albuma Živjeti (u izdanju Aquarius Recordsa), opernog tenora zagrebačkog HNK-a Tvrtka Stipića, diskografskog debitanta u 46. godini.

Vjerojatno ste ostali zatečeni barokno bogatim aranžmanima njegova producenta Tonija Eterovića, majstorskom svirkom njegovih starih glazbenih frendova iz etabliranih bandova Tango Appasionato, Paganini Band, Stipićevim jedinstvenim glasom i njegovom iskusnom, uživljenom, znalačkom, šarmerskom i šmekerskom izvedbom. Taj, nazovimo ga labour of love, mjesto gdje zanat i virtuoznost susreću istinsku ljubav, da ne kažemo zaluđenost glazbom, spomenutih partnera u zločinu doživio je iznimno uspješnu promociju u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt 28. lipnja.

Sada je konačno došao trenutak da i šira javnost uživo osjeti taj začudni umješak tanga, bossa nove, gypsy swinga, kabarea, valcera i kojekakvih još glazbenih divota u nadahnutom čitanju Stipića i njegovih jataka. Tvrtko ovaj koncert, na kojem će izvesti neke od svojih najdražih skladbi, posvećuje svom rodnom gradu Zagrebu i obećava nezaboravnu večer glazbe, emocija i nostalgije, uz ponekog gosta iznenađenja.

Koncert će se održati u nedjelju 20. studenog u Gradskom kazalištu Komedija s početkom u 19:30. sati. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta Komedija ili online na Ulaznice.hr.

FOTO: PR FOTO