LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko nadzemlje Split

Mladi Splićani na novom susretu raspravljaju o strahu od smrti

Tema novog susreta mladih grada Splita je – „Smrt: Kraj ili možda početak?“ Gost predavač je msgr. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije.

Tema novog susreta mladih grada Splita je – „Smrt: Kraj ili možda početak?“ Gost predavač je msgr. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije.

Hrvatsko nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira drugi susret mladih grada Splita u ovoj akademskoj godini. Nakon prošlog susreta o odlasku ili ostanku u Hrvatskoj, tema ovog susreta daleko je drugačija te prigodna za tekući mjesec –Smrt: Kraj ili možda početak?.

Svake godine početkom studenog prisjećamo se svojih najmilijih koji su napustili ovaj svijet. Unatoč užurbanosti današnjeg života barem na jedan dan zastanemo i odlazimo na mjesta gdje smo posljednji put ispratili preminule. Dolazimo na grob, palimo svijeće, polažemo vijence ili stavljamo cvijeće te se u tišini i molitvi prisjetimo onih čija su imena urezana u kamenu ploču.

Biti urezan u kamenu ploču daje simboliku trajnosti. Jednog dana i mi ćemo biti urezani u kamenu ploču, a za druge će to značiti da se nećemo vratiti. No što je to smrt? Što je to prema čemu idemo od trenutka začeća? Kako izgleda smrt i možemo li uopće na to odgovoriti? Je li ona strašna i trebamo li se bojati smrti? Na koncu, je li smrt kraj ili možda početak? Je li smrt možda nekakav početak za onu osobu koja je umrla? I može li biti početak i za one koji su ostali živi? Riječ je o pitanjima o kojima svi ponekad razmišljamo i tražimo odgovore. Upravo o toj temi govorit će nam gost predavač msgr. Miroslav Vidović, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije.

Ostali dio susreta popratit će vokalno-instrumentalni sastav Andrijane sa Sućidra svojim glazbenim umijećem, dok će atmosferu rušiti ili podizati, ovisno o potrebi i raspoloženju, standardna ekipa Hrvatskog nadzemlja.

Ispraćaj novog susreta bit će treću srijedu u mjesecu, 16. studenoga 2016. godine, u dvorani splitskog Sjemeništa s početkom u 20.30 sati. Detalje pronađite na Facebook događaju.

FOTO: HRVATSKO NADZEMLJE SPLIT