LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tko će glumiti najpoznatiju četvorku svih vremena?

Snima se film o Beatlesima!

Beatlesi su još jedni u nizu svjetski poznatih glazbenika koji su ostavili svoj utjecaj u povijesti, a koji će dobiti svoju filmsku verziju u obliku četiriju filmova ispričanih kroz oči svakoga od članova znamenitog benda.

Beatlesi su još jedni u nizu svjetski poznatih glazbenika koji su ostavili svoj utjecaj u povijesti, a koji će dobiti svoju filmsku verziju u obliku četiriju filmova ispričanih kroz oči svakoga od članova znamenitog benda.

Bend, koji ne treba puno predstavljati, dobit će, baš kao i mnogi veliki glazbenici (Freddie Mercury, Elvis Presley, Whitney Houston), svoju filmsku verziju. 
 


VEZANO: Poznato je tko će glumiti Fantastičnu Četvorku



Trenutno je nepoznato tko će glumiti veliku četvorku, ali je objavljeno da će redatelj Sam Mendes, koji stoji iza uspješnih projekata kao što su Vrtlog života, Skyfall te 1917., režirati četiri filma o Beatlesima

Naime, svaki od četiriju članova benda, Lennon, McCartney, Starr i Harrison, bit će glavni likovi u svojem vlastitom filmu. 
 

Počašćen sam što imam priliku pričati priču o najvećem rock bendu svih vremena i uzbuđen što mogu izazvati pojam o tome što čini odlazak u kino.” – rekao je Mendes.



 

Jedinstveno uzbudljivo i epsko kinematografsko iskustvo

 

Namjeravamo da ovo bude jedinstveno uzbudljivo i epsko kinematografsko iskustvo: četiri filma, ispričana iz četiri različite perspektive, koji govore jednu priču o najslavnijem bendu svih vremena.” – rekao je Pippa Harris, producent filmova.


Nadodao je da blagoslov Beatlesa i Apple Corpsa za takav projekt predstavlja ogromnu privilegiju.
 

Od našeg prvog sastanka s Tomom Rothmanom i Elizabeth Gabler, bilo je jasno da dijele našu strast i ambiciju za ovaj projekt, i ne možemo zamisliti savršeniji dom od Sony Picturesa.”


Očekuje se da će filmovi biti pušteni u kina 2027. godine, iako nije poznato kojim točno redoslijedom.

Jednako tako, trenutno se ne zna tko bi mogao glumiti glazbenike niti hoće li preostala dva živuća člana benda (McCartney i Starr) sudjelovati kao producenti na filmu. 


 

Jedinstvena umjetnička vizija


Godine 2021. trodijelni dokumentarni serijal Beatlesa Get Back premijerno je prikazan na Disney+ platformi, s gotovo osam sati arhivske snimke. To je bilo poput praznika za obožavatelje benda, koji su izbliza i osobno vidjeli putovanje do njihovog posljednjeg javnog nastupa u siječnju 1969. Taj je jedan događaj redatelj Peter Jackson trebao uhvatiti u dvosatnom filmu, koji je smanjio na osam sati, ali je isto tako spomenuo postojanje redateljske verzije u trajanju od 18 sati. Stoga, nije iznenađenje da bi legenda o Beatlesima trebala obuhvatiti četiri odvojena filma.
 

Kazališni filmski događaji danas moraju biti kulturno seizmični. Samova odvažna, opsežna ideja je upravo to.”  obznanio je Tom Rothman, predsjednik i glavni izvršni direktor Sony Pictures Motion Picture Group.


Objasnio je i što će taj film predstavljati publici.
 

Uparivanje njegovog premijernog filmskog tima s glazbom i pričama četvorice mladića koji su promijenili svijet, uzdrmat će publiku diljem svijeta. Duboko smo zahvalni svim stranama i veselimo se što ćemo prekršiti neka pravila Samovom jedinstvenom umjetničkom vizijom.” 


 
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA