LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IZUZETAN USPJEH

Nevjerojatna studentica KIF-a oborila dva svjetska rekorda!

Valentina Cafolla našla se na samom vrhu svijeta, oborivši svjetski rekord u zahtjevnoj disciplini.

Valentina Cafolla našla se na samom vrhu svijeta, oborivši svjetski rekord u zahtjevnoj disciplini.

Obaranje svjetskih rekorda cilj je koji neki sportaši ne ostvare kroz cijelu svoju karijeru. No, studentica Kineziološkog fakulteta Valentina Cafolla pokazala je da godine nisu bitne te ispisala povijest ronjenja na dah pod ledom.
 


VEZANO: Studentica Lana Mandarić uspješno studira i natječe se za Doru!


 

Oborila je dva svjetska rekorda


Valentina se našla na samom svjetskom vrhu ili, bolje rečeno – dnu. Zaronila je pod 45 cm debeo led jezera Anterselva te je došla do dubine od 140 metara s monoperajom – time je oborila sve dosadašnje rekorde i postavila novi svjetski rekord!

No, tu nije kraj njezinim postignućima, jer je postavila novi svjetski rekord u ronjenju na dah ispod leda s bifinom, koji sada iznosi 80 metara. Oba rekorda priznata su od CMAS-a, svjetske ronilačke federacije, stoji u obavijesti KIF-a.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pescasub&Apnea-Rivista (@pescasub_e_apnea)



Valentina je sve ovo ostvarila u odijelu od samo pet milimetara, a nalazila se na 1600 m nadmorske visine i ispod 45 cm leda.
 

Studentica je i predana ekoborkinja


S fakulteta su naglasili da Valentina nije samo sportašica nego i predana ekoborkinja, koja se posebno fokusira na očuvanje podmorja.
 

„Svojim fenomenalnim rezultatima i statusom uzora sve brojnijim mladim sportašima itekako skreće pozornost na pitanja bitna za opstanak našeg okoliša i planeta!” – poručili su s KIF-a te čestitali studentici.

 
FOTO: VALENTINA CAFOLLA, INSTAGRAM