LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dani komunikacija

Vodeći komunikator Googleova AI Laba Deepmind, SpaceX-a i Facebooka uskoro na Danima komunikacija!

Dex Hunter-Torricke sa sudionicima Dana komunikacija istražit će mogućnosti, ali i važne izazove komunikatora u eri umjetne inteligencije.

Dex Hunter-Torricke sa sudionicima Dana komunikacija istražit će mogućnosti, ali i važne izazove komunikatora u eri umjetne inteligencije.

Na Dane komunikacija, festival tržišnih komunikacija koji će se u rovinjskom hotelu Lone održati od 11. do 14. travnja, stiže komunikator s vjerojatno najimpresivnijim životopisom iz branše globalno – bivši voditelj komunikacija za SpaceX, prvi Facebookov voditelj izvršnih komunikacija, genijalni um koji stoji iza poznatih govora Marka Zuckerberga, a danas direktor globalnih komunikacija Googleova DeepMind AI research labaDex Hunter-Torricke!
 


VEZANO: Budućnost na Danima komunikacija: Otkrivamo kako povezati umjetnu inteligenciju s ljudskom i gdje je nestao metaverse



Uz laskavu titulu jednoga od najprodavanijih ghostwritera New York Timesa, bogatu karijeru Hunter-Torrickea obilježilo je više od desetljeća rada u srcu tehnološke industrije, tijekom kojega je upravljao komunikacijama titana industrije poput Elona Muska i Erica Schmidta, kao i lidera Silicijske doline i Ujedinjenih naroda. Danas predvodi komunikacije i marketing Googleova DeepMinda – jednog od vodećih svjetskih laboratorija umjetne inteligencije koji gradi sljedeću generaciju AI sustava na siguran i odgovoran način. Upravo je DeepMind razvio Gemini, Googleov veliki multimodalni jezični model koji je MIT Technology Review opisao kao vrhunac AI hypea.

FOTO: Matija Habljak, Dani komunikacija
 

Transformativna uloga


Velika je vjerojatnost da će umjetna inteligencija odigrati transformativnu ulogu u današnjem društvu – uz nove tehnologije koje će promijeniti način na koji milijarde ljudi žive i rade, a Hunter-Torricke u DeepMindu igra ključnu ulogu u pisanju sljedećeg poglavlja o znanosti, tehnologiji, gospodarstvu i društvu diljem svijeta. U predavanju naziva Beyond Disruption: The Future of Communications and How to Tell a Human Story in an AI Age, koje će održati na Danima komunikacija, upravo će zato ilustrirati ključne lekcije o prelasku u središte promjene koje otvaraju pristup mogućnostima, razumijevanju povezanosti kao univerzalne sile i prihvaćanju pojave globalne generacije.
 

Stavimo malo umjetnu inteligenciju na stranu. Našeg najnovijeg festivalskog predavača bilo bi zanimljivo priupitati i o lekcijama koje je naučio dok je igrao šah sa Zuckerbergom ili o Muskovoj struji svijesti. Toliko zanimljivih i neispričanih tema na Danima komunikacija“, poručio je Nikola Žinić, član organizacijskoga odbora Dana komunikacija.


Nikola Žinić, FOTO: Dani komunikacija, Ilustracija


Podsjetimo, već je najavljen niz predavača izuzetnog festivalskog postava – sudionicima će se u Rovinju, uz Hunter-Torrickea, pridružiti i svjetski poznati bihevioralni ekonomist, psiholog i znanstvenik koji se bavi ljudskim ponašanjem Dan Ariely; kreativni buntovnik iz Azije s više od tisuću priznanja za svoj rad Eugene Cheong; osnivač nekih među prvima viralnim Facebook stranicama i jedan od prvih koji su shvatili koliko društvene mreže mogu biti istinski utjecajne – Alex Partridge; stručnjakinja svjetskoga glasa koja povezuje digitalne inovacije s neuroznanošću Shivvy Jervis; prva odvjetnica specijalizirana za regulacije i autorska prava videoigara koja će nas povesti na putovanje kroz kontroverzni metaverse Micaela Mantegna – te niz drugih velikih svjetskih imena industrije koja će ponuditi neprocjenjiva iskustva, zavidna znanja i vrhunske uvide.

Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu domaćih i svjetskih tržišnih lidera informacije o sudjelovanju mogu pronaći na www.danikomunikacija.com.

FOTO: MATIJA HABLJA, DANI KOMUNIKACIJA, ILUSTRACIJA