LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukativna konferencija

Nacionalna konferencija „Mladi smo, pa šta? Vol_2“ donosi niz edukativno-zabavnih aktivnosti

Mladi lideri pokazali su da dob nije presudna prilikom izražavanja potreba i predlaganja rješenja.

Mladi lideri pokazali su da dob nije presudna prilikom izražavanja potreba i predlaganja rješenja.

Mladi lideri će na ovogodišnjoj Nacionalnoj konferenciji „Mladi smo, pa šta? Vol_2“ voditi gotovo cijeli program. Konferencija će se održati u četvrtak, 30. studenog u Centru za mlade Bunker, Samobor. Od 10:00 do 11:00 sati svi prijavljeni sudionici registrirat će se za dobivanje promotivnih materijala, te će mlade nade, Frančeska Licul i Marko Perković u 11:00 sati svečano otvoriti ovogodišnju konferenciju.

Ukratko će reći ponešto o svakom članu programa Mladih lidera, javnosti predstaviti program konferencije i pozvati voditeljicu projekta Mreže za aktivaciju mladih (MAM) kroz koji je sve ovo započelo prije tri godine, gđu Svjetlanu Marijon, predsjednicu Udruge ZAMISLI i članicu Europskog gospodarskog i socijalnog odbora da kaže više o održivosti projekta i ovogodišnjim rezultatima programa Mladih lidera.
 


VEZANO: Unaprijedite financijsko znanje i vještine na ovoj konferenciji!


 

Program Mladih lidera generacija 2


Nakon svečanog otvaranja konferencije, mlade snage, Ana Knežević i Kristina Krsnik pridružit će se na pozornici te će publici predstaviti program Mladih lidera generacija 2. Govorit će o rezultatima Mladih lidera, njihovu radu, pripremi organizacije ovogodišnje konferencije te koracima koji slijede. Nakon otvaranja konferencije, svi će moći prisustvovati na svečanom ručku poslije kojeg će se nastaviti predviđeni program.
 

Politička participacija mladih - čemu to?”


Nakon predviđenog ručka, kreće prva panel rasprava na temu „Politička participacija mladih - čemu to?” gdje će se na pozornici Frančeski Licul i Lauri Bošnjak kao voditeljicama panel rasprave pridružiti panelisti: Marija Lugarić, prva mlada osoba u našem Saboru, mladi predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, predsjednik Mladih HSS-a Marko Martinčević te najmlađi vijećnik u Hrvatskoj Timon Fabijanec. Raspravljat će o raznim temama koje se tiču mladih u politici.

FOTO: Lovro Lukavečki/ PR Tematska mreža
 

„Mentalno zdravlje mladih - mitovi ili istine?”


Od 14:00 do 15:00 sati održat će se interaktivna aktivnost sa svim sudionicima kroz Mentalne staze koju će voditi volonteri, a kao uvod u drugi panel. Druga panel rasprava „Mentalno zdravlje mladih - mitovi ili istine?”. započet će u 15:00 sati.

Voditeljicama panela Ani Knežević i Neviji Bulut pridružit će se poznati mladi hrvatski youtuber Sven Kranželić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta “Samobor” i voditeljica Centra za mlade „Bunker” Jelena Vojvoda, Marija Žuro, mag. prim. educ. s iskustvom četverogodišnjeg volonterskog rada s mladima, Andreja Nočajević, mag. psih. iz Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti „Dr. Andrija Štampar” te klinička psihologinja Kristina Jelić, direktorica Centra za obitelj “JuJu”.

FOTO: Sven Kranželić/ PR Tematska mreža
 

„Politička participacija mladih”


U 16:00 sati počinje World Cafe „Politička participacija mladih” koji će voditi volonteri. Voditelji programa Frančeska Licul i Marko Perković na kraju službenog dijela će službeno zahvaliti svima, Mladim liderima, sudionicima panel rasprava i svima ostalima na dolasku. Ponovno će pozvati voditeljicu projekta “MAM-a” gđu Svjetlanu Marijon na završno obraćanje.
 

 


VEZANO: YouthSpeak Forum: mladima se daje glas u njima najvažnijoj temi – obrazovanju



Svjetlana Marijon Mladim će liderima generacije 2 podijeliti potvrde sudjelovanja u programu Mladi Lideri generacija 2 te će se svi moći pridružiti u neformalnom dijelu na pub kviz pod nazivom „Mladi smo, pa svejedno nešto znamo” i nastaviti druženje u neformalnom okruženju uz DJ-a Maria Kovača, koje će zasvirati u 20.00 sati.

Ovu konferenciju organiziraju Udruga ZAMISLI, Mladi lideri, Centar za mlade Zagreb i Centar za mlade BUNKER iz Samobora uz pomoć volontera i prijatelja.

FOTO: PR TEMATSKA MREŽA