LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brzo i fino 

Recept za pesto piletinu od samo 4 sastojaka 

Donosimo jednostavan recept za ukusnu pesto piletinu, savršenu za ručak u studentskom domu. 

Donosimo jednostavan recept za ukusnu pesto piletinu, savršenu za ručak u studentskom domu. 

Kada ne znate što pripremiti za ručak ili nemate puno vremena za kuhanje, isprobajte ovaj recept za pesto piletinu za koji vam trebaju samo četiri sastojka, a i brzo je gotova. Idealan je obrok kad ste u žurbi, a želite pojesti nešto konkretno. 

@marijamazalin Brza pesto piletina od 4 sastojka 😍 | Easy 4 ingredient pesto pasta with chicken 👌 • 300g pileća prsa • pesto 3 žlice (može i više po ukusu) • 250g tjestenine (moja je La Molisana, no. 33 pennoni lisci iz Kauflanda 👌) • 250ml vrhnje za kuhanje RECEPT | RECIPE 1. Stavimo kuhati tjesteninu u slanu kipuću vodu 10min i sačuvamo vodu od kuhanja 2. Piletinu isjeckamo na male kockice, začinimo (ja koristim Vegetin začin za piletinu) i pečemo 5min na zagrijanom ulju i srednjoj vatri uz povremeno mijesanje 3. Dodamo pesto, 1 manju seflju vode od kuhanja tjestenine i to promiješamo (3 žlice pesta su za blaži okus, možete dodati i cijelu teglicu za intenzivniji) 4. Umijesamo tjesteninu - tu se može stati i ne koristiti vrhnje za kuhanje ako niste fan, tada krckajte dok se umak ne zgusne i po zelji dodate malo parmezana 5. Dodati vrhnje za kuhanje, krčkati na laganoj vatri par minuta da se umak zgusne i po zelji dodati malo parmezana na kraju 👌 #marijamazalin #recept #pesto #recipe ♬ original sound - Marija Mazalin

1. Stavite 250 grama tjestenine u kipuću vodu, a vodu sačuvajte za kasnije.

2. Narežite 300 grama piletine na kockice, začinite po ukusu i stavite u tavu na srednje jaku vatru na pet minuta uz povremeno miješanje.

3. Dodajte tri žlice pesto umaka na piletinu.

3. Ulijte malo vode od tjestenine na tavu i dodajte tjesteninu.

4. Preko tjestenine stavite još 200 ml vrhnja za kuhanje.

5. Sve zajedno kuhajte još nekoliko minuta dok umak ne postane gust i uživajte u ukusnom obroku.

Najbolja stvar je to što imate ukusan obrok uz malo suđa za pranje.
FOTO: PIXABAY