LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Japanske palačinke

Jednostavan recept za ukusne souffle palačinke

Pronašli smo jednostavan recept za takozvane japanske palačinke, poznate po svojoj laganoj, pjenastoj teksturi.

Pronašli smo jednostavan recept za takozvane japanske palačinke, poznate po svojoj laganoj, pjenastoj teksturi.

Ove palačinke zasigurno ste vidjeli na društvenim mrežama, ali biste na samu pomisao složenog procesa njihove pripreme, odustali. Pronašli smo recept za ove lagane, pjenaste palačinke, koji ne zahtijeva puno sastojaka i jednostavan je za pripremu. Od sastojaka vam je potrebno: 30 g brašna, 20 ml biljnog mlijeka, 2 jaja, 25 g šećera, 1/2 žličice praška za pecivo te ekstrakt vanilije.

@giorgiafitfood Risposta a @Y T IG giorgiapaino for more recipes 💌🥞 INGREDIENTS 30g flour 20ml vegetable milk 2 eggs 25gr erythritol or sugar 1/2 teaspoon baking powder Vanilla drops Separate the egg whites from the yolks, whip the egg whites until stiff, adding the erythritol slowly. Whip the yolk with the vanilla drops, the milk and then the flour, making sure you get rid of all the lumps. Incorporate the egg whites carefully with a spatula from top to bottom. #pancake #japanesepancake #soufflepancake ♬ Cute - Aurel Surya Lie


1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

2. Umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka i polagano u njega sipajte šećer.

3. Umutite žumanjke s nekoliko kapljica ekstrakta vanilije te dodajte brašno pazeći na grudice.

4. Koristeći špatulu, umiješajte bjelanjke u smjesu sa žumanjcima.

5. Za palačinku vam treba otprilike jedna velika žlicu smjese koju ćete staviti na vruću tavu, zatim stavite žličicu vode malo dalje od palačinke te poklopite poklopcem.

6. Pecite dok ne očvrsnu, maknite poklopac i okrenite ih na drugu stranu.

Ove ukusne, pjenaste palačinke možete jesti bez dodataka ili dodati med, džem, čokoladu... U svakom slučaju ćete uživati.
FOTO: UNSPLASH VIA CANVA